Levererar kartong till skid-VM i Falun

PUBLICERAD: 5 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso är en av de internationella sponsorerna vid skid-VM i Falun. Under tävlingarna delar VM-organisationen, Falun2015, ut presenter till alla tävlande och medierepresentanter. Dessa gåvor kommer att vara förpackade i presentförpackningar tillverkade av kartong från Fors Bruk utanför Avesta i Dalarna.

– Det är viktigt för oss att vi har en förpackning till våra presenter som knyter an till Dalarna och som är tillverkad av ett miljövänligt material. En av våra målsättningar är att vi ska bli det mest miljövänliga skid-VM som någonsin arrangerats. Därför passar förpackningarna gjorda i kartong från Fors Bruk utmärkt till våra presenter, säger Sven von Holst, vd för Falun2015.

Fors Bruk är en världsledande tillverkare av kartong till förpackningar för bl a livsmedel och läkemedel. Brukets kunder finns över hela världen och med sina drygt 500 medarbetare är de en stor och betydelsefull arbetsgivare i regionen.
– Vi är givetvis oerhört stolta och glada över att leverera kartong till presentförpackningen för skid-VM. Det är en stor ära för oss och vi ser det som ett hedersuppdrag. Det ger oss bra exponeringsmöjligheter, då en stor del av sportvärldens blickar är riktade mot Falun under skid-VM, säger Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.

Själva designen och utformningen av förpackningen är skapad genom ett nära samarbete mellan Stora Enso, VM-organisationen och Kartongbolaget, som även tryckt och tillverkat förpackningen.
– Vi har skapat en förpackning som känns innovativ och exklusiv, samtidigt som den är tålig och exponerar produkterna som placeras i den på ett tilltalande sätt. Kartongkvaliteten Performa White från Fors Bruk har en optimal tryckbarhet och fungerar utmärkt till denna presentförpackning, säger Joakim Johansson, VD och ägare, Kartongbolaget.

Förpackningen är rektangulär och består av tre delar. Genom att drar isär förpackningens långsidor öppnas förpackningen. Grundfärgen går i en ljusblå ton och de karateristiska penseldragen för skid-VM täcker en stor del av förpackningen.
– ”Penseldragen visar att skid-VM är ett evenemang fyllt av energi, kraft och fart. De är också en symbol för den innovations- och skapandekraft som finns i Dalarna, säger Sven von Holst.

Ambitionen att vara nytänkande och prioritera hållbarhetsfrågor är något som både Stora Enso och Falun2015 har gemensamt. Likaså är båda parter intresserade av att visa upp att Dalarna är en attraktiv region.

Vilka gåvor som kommer att förpackas i de 3000 presentförpackningarna är inte officiellt. Det ska förbli en överraskning för de som ska ta emot dem under skid-VM i Falun 18 februari-1 mars.
Stora Enso - Cecilia Carter

Cecilia Carter, platschef, Stora Enso Fors Bruk visar upp den officiella presentförpackningen för skid-VM i Falun, som är tillverkad av kartong från Fors Bruk.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x