Lättare förpackningskartong

PUBLICERAD: 12 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Tambrite_low

Stora Enso minskar basvikten på sin Tambrite förpackningskartong för att förbättra dess effektivitet och miljömässiga egenskaper. Tack vare ny produktutveckling garanteras att kartongernas körbarhet, styvhet, tryckresultat och förpackningsegenskaper förblir lika bra som förut.

Tambrite är ett välkänt kartongvarumärke bland de europeiska konverterarna och är utbrett inom läkemedels-, mat-, choklad- och konfektyrförpackning. Kartongens minskade basvikt ger fördelar genom hela leveranskedjan genom lägre materialåtgång, lägre vikt under lagerhållning och transport, mindre förpackningsavfall och avgifter samt ett lägre koldioxidavtryck.

-Tambrite kommer att vara ett effektivare och mer miljövänligt val än någonsin tidigare. Samtidigt kommer det att erbjuda utmärkta egenskaper för de mest krävande tillämpningarna, till exempel läkemedelsförpackningar med laser- eller inkjettryck eller punktskrift. Vi presenterar Tambrite som ett förstahandsval för varumärkesägare inom läkemedel, mat och choklad som vill ha utmärkta förpackningsegenskaper och värde för pengarna, säger Öystein Aksnes, General Packaging Segment Director på Stora Enso.

Tambrite tillverkas vid Stora Ensos bruk i Imatra i Finland. Bruket kommer gradvis att introducera den nya, lägre ytvikten i sin produktion för att möjliggöra en smidig övergång och flexibla kartongleveranser till alla kunder som använder Tambrite i sina förpackningar. Stora Ensos nya ledningssystem för leveranskedjan och effektiva arkservice garanterar snabba kartongleveranser enligt kundernas individuella krav.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620