Lättare förpackningskartong

PUBLICERAD: 12 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Tambrite_low

Stora Enso minskar basvikten på sin Tambrite förpackningskartong för att förbättra dess effektivitet och miljömässiga egenskaper. Tack vare ny produktutveckling garanteras att kartongernas körbarhet, styvhet, tryckresultat och förpackningsegenskaper förblir lika bra som förut.

Tambrite är ett välkänt kartongvarumärke bland de europeiska konverterarna och är utbrett inom läkemedels-, mat-, choklad- och konfektyrförpackning. Kartongens minskade basvikt ger fördelar genom hela leveranskedjan genom lägre materialåtgång, lägre vikt under lagerhållning och transport, mindre förpackningsavfall och avgifter samt ett lägre koldioxidavtryck.

-Tambrite kommer att vara ett effektivare och mer miljövänligt val än någonsin tidigare. Samtidigt kommer det att erbjuda utmärkta egenskaper för de mest krävande tillämpningarna, till exempel läkemedelsförpackningar med laser- eller inkjettryck eller punktskrift. Vi presenterar Tambrite som ett förstahandsval för varumärkesägare inom läkemedel, mat och choklad som vill ha utmärkta förpackningsegenskaper och värde för pengarna, säger Öystein Aksnes, General Packaging Segment Director på Stora Enso.

Tambrite tillverkas vid Stora Ensos bruk i Imatra i Finland. Bruket kommer gradvis att introducera den nya, lägre ytvikten i sin produktion för att möjliggöra en smidig övergång och flexibla kartongleveranser till alla kunder som använder Tambrite i sina förpackningar. Stora Ensos nya ledningssystem för leveranskedjan och effektiva arkservice garanterar snabba kartongleveranser enligt kundernas individuella krav.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a