Lanserar SafeMove2

PUBLICERAD: 14 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

abb-safemove2

ABB utökar samarbetsportföljen med  lanseringen av SafeMove2, den senaste generationen av ABB:s säkerhetscertifierade programvara för robotövervakning. SafeMove2 ger större flexibilitet, utrymmesbesparingar och branschledande driftsättningsverktyg för ökad produktivitet till en lägre total investeringskostnad. Allt detta tillsammans med oöverträffad säkerhet gör ett närmare samarbete möjligt mellan robotar och personal. Liksom sin föregångare innehåller det nya systemet ett antal avancerade säkerhetsfunktioner, däribland säkra hastighetsgränser, övervakning av säkert stillastående, säkra axelintervall och övervakning av position och orientering.

– För att vara effektiva måste robotarna kunna röra sig i de hastigheter som passar den givna tillämpningen. I höga hastigheter kan det innebära en möjlig fara för personer som arbetar i närheten. Tidigare har man använt staket eller burar för att skilja människa och maskin åt i ett försök att hålla dem utom fara. Med SafeMove2 kan robotar och operatörer arbeta närmare ihop genom att begränsa robotrörelserna till precis vad som behövs för en viss tillämpning, säger Dr Hui Zhang, chef för Product Management, ABB-enheten Robotics.

SafeMove2 förenklar produktionsscenarion och innehåller verktyg som snabbar på arbetsflödet för driftsättning för snabbare installation och validering. Systemet innefattar också anslutning av säkerhetsfältbuss i ABB:s IRC5-familj av robotstyrenheter samt styrenheterna IRC5 Single, Compact och Paint. Med sina många förbättrade samarbetslösningar är detta en del av Internet of Things Services and People, ABB:s benämning på en alltmer uppkopplad industri. ABB fortsätter förändra hur världen ser på tillverkningsautomatisering med ett antal nyskapande lösningar och tjänster som hjälper våra kunder uppnå fördelarna hos framtidens fabrik redan i dag.

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin. Ett tydligt fokus på lösningar hjälper tillverkare att förbättra sin produktivitet, produktkvalitet och säkerhet i arbetsmiljön. ABB har installerat mer än 250 000 robotar över hela världen. Alla produkter från ABB-enheten Robotics levereras och servas fullt ut av Robotics globala sälj- och serviceorganisation på över 100 platser i 53 länder.

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx