Lanserar kompakta robotar

PUBLICERAD: 21 april 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ABB ScaraABB lanserar en familj av kompakta robotar. IRB 910 SC (Scara) är snabb, kostnadseffektiv ochexakt.

ABB har nöjet att presentera den allra första IRB 910SC-familjen, även kallad Scara (Selective Compliance Articulated Robot Arm). Scara-roboten, det senaste tillskottet till ABB:s familj med små robotar, har en maximal hanteringskapacitet på 6 kg. Alla har modulär konstruktion, med olika länkarmslängder och räckvidderna 450, 550 respektive 650 mm. IRB 910SC finns tillgänglig i tre utföranden:

  • IRB 910SC – 3/0,45 m
  • IRB 910SC – 3/0,55 m
  • IRB 910SC – 3/0,65 m

– När vi konstruerade IRB 910SC lade vi störst vikt vid snabbhet och noggrannhet, säger Phil Crowther, produktchef för små robotar.

– Samtidigt som IRB 910SC-robotarna är små har de samma höga prestanda och designkoncept som andra små ABB-robotar, såsom överlägsen rörelsestyrning och precision i ett kompakt format.

ABB:s Scara-familj är konstruerad för olika allmänna tillämpningar som kräver snabba, repeterbara och exakta punkt-till-punkt-rörelser, till exempel palletering, depalletering, inmatning till och utmatning från maskiner samt hopmontering. Den är idealisk för kunder som behöver snabba cykeltider, hög precision och hög tillförlitlighet för sina tillämpningar för montering av småartiklar och lämpar sig väl för laboratorieautomatisering och dispensering av receptläkemedel.

– De variabla räckvidderna på 450, 550 och 650 mm ger kunderna möjlighet att välja den bästa armen för uppgiften”, fortsätter Phil Crowther.

Alla medlemmar i Scara-familjen kan monteras på bord och är IP54-klassificerade för optimalt skydd mot damm och vätskor.

På Elmia Automation den 10-13 maj kommer Scara-roboten finnas på plats i ABB:s monter D02:39-40. Passa på att se den live få veta mer om möjligheterna med IRB 910SC.

ABB är ett ledande globalt teknikföretag inom kraft och automation. Lösningarna förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernen verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}