Lanserar det banbrytande biomaterialet Green PP

PUBLICERAD: 29 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

GreenPP_1 - low

Ett steg framåt för marknaden – och miljön.

Green PP är något helt unikt på dagens marknad: ett innovativt biobaserat material som ger alla funktionsfördelar som traditionell polypropen (PP) och som dessutom är helt återvinningsbart. Till skillnad från de flesta plaster som kommer från fossila råmaterial tillverkas Green PP av förnyelsebara resurser – nämligen från växter.

Med Green PP kan därför du som driver restaurang- och cateringverksamhet trygga kvalitén, hålla företagets miljöpåverkan på lägsta möjliga nivå och ge ett attraktivt budskap till miljömedvetna kunder och anställda.

De första Green PP-produkter som Duni lanserar på marknaden är de förseglingsbara Duniform® take-away-trågen, som fick ett mycket positivt mottagande av kunderna under förlanseringen 2014.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx