Kurs i processtimulering

PUBLICERAD: 19 september 2016
UPPDATERAD: 19 september

Företaget Frontway inbjuder till en tvådagars introduktionsutbildning i mjukvaran ProcessFront. Seminariet riktar sig till alla som har ett behov av att virtuellt simulera processflöden, vilka kan innehålla material-, energi-, samt kvalitetsflöden. Målet är att deltagarna ska ha en god förståelse i hur man använder mukvaran när kursen är avslutad

Seminariet börjar med att mjukvaran ProcessFront installeras på deltagarnas egna dator. ProcessFront kommer köras från den egna datorn under seminariet samt en prövotid på 30 dagar efter utbildningen för utvärdering. Mjukvaran inkluderar ExtendSim Demo (med en begränsning på 75 block) och utbildningsmodeller som är fria att användas efter utbildningen. Exempel byggs upp som en del av utbildningen och följer med deltagaren efter avslutad kurs. Utbildningen kan hållas på svenska/engelska beroende på deltagare. Under utbildningens gång arbetar deltagarna på sina egna datorer.

Efter avslutat utbildning kan deltagarna välja att fortsätta enligt två alternativ:
Large – Inkluderar ExtendSimOR 9 eller  Big – Inkluderar ExtendSimCp 9.

Specifika punkter som täcks av utbildningen

Dag 1
Generell information rörande ProcessFront
Simulera ett vatten/pumpsystem – grundläggande
Styra modell med PID-kontrollers
Hur man skannar och använder sig av grafer/plottrar
Exempel i kemiskjämvikt
Flaskhalsanalys i en modell

Dag 2
Värmeväxling med olika media
Stål/järn temperering
Tryckfallsberäkningar i ett rörsystem
Skapa egna samband/former och använda dessa i modellen
Skapa egna processblock i ProcessFront

Varje seminarium kan justeras efterdeltagarnas behov, bakgrund och erfarenhet av simulering. Nästa seminarium hålls den 11-12 oktober i Norrköping.

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx