Kurs i processtimulering

PUBLICERAD: 19 september 2016
UPPDATERAD: 19 september

Företaget Frontway inbjuder till en tvådagars introduktionsutbildning i mjukvaran ProcessFront. Seminariet riktar sig till alla som har ett behov av att virtuellt simulera processflöden, vilka kan innehålla material-, energi-, samt kvalitetsflöden. Målet är att deltagarna ska ha en god förståelse i hur man använder mukvaran när kursen är avslutad

Seminariet börjar med att mjukvaran ProcessFront installeras på deltagarnas egna dator. ProcessFront kommer köras från den egna datorn under seminariet samt en prövotid på 30 dagar efter utbildningen för utvärdering. Mjukvaran inkluderar ExtendSim Demo (med en begränsning på 75 block) och utbildningsmodeller som är fria att användas efter utbildningen. Exempel byggs upp som en del av utbildningen och följer med deltagaren efter avslutad kurs. Utbildningen kan hållas på svenska/engelska beroende på deltagare. Under utbildningens gång arbetar deltagarna på sina egna datorer.

Efter avslutat utbildning kan deltagarna välja att fortsätta enligt två alternativ:
Large – Inkluderar ExtendSimOR 9 eller  Big – Inkluderar ExtendSimCp 9.

Specifika punkter som täcks av utbildningen

Dag 1
Generell information rörande ProcessFront
Simulera ett vatten/pumpsystem – grundläggande
Styra modell med PID-kontrollers
Hur man skannar och använder sig av grafer/plottrar
Exempel i kemiskjämvikt
Flaskhalsanalys i en modell

Dag 2
Värmeväxling med olika media
Stål/järn temperering
Tryckfallsberäkningar i ett rörsystem
Skapa egna samband/former och använda dessa i modellen
Skapa egna processblock i ProcessFront

Varje seminarium kan justeras efterdeltagarnas behov, bakgrund och erfarenhet av simulering. Nästa seminarium hålls den 11-12 oktober i Norrköping.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}