Krävande tryck på spritförpackning

PUBLICERAD: 2 mars 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Ginsorten Arctic Blue Gin har fått en ny look.

Producenten av färskfiberkartong, Metsä Board, har utformat förpackningen för ginsorten Arctic Blue Gin. De valde ett krävande tryck och att satsa på en norrskensinspirerad holografisk design.

Det Finlandsbaserade vin- och spritföretaget. Nordic Premium Beverages, har fått en ny förpackningsdesign till ginsorten Arctic Blue Gin. Metsä Board som står bakom förpackningen valde en lätt falskartong, MetsäBoard Pro FBB Bright. Tillverkaren hade även uppdraget att ta fram förpackningens struktur, originalgrafik och prägling.

Norrskensbilden skapades genom att trycka på en plastfri holografisk metalliseringseffekt vid namn Envirofoil som har utvecklats av papperskonverteraren Hazen. Enligt Metsä Board använder den bara 1 procent av traditionella folielaminats aluminium, vilket gör den ekonomisk och miljövänlig.

Mark Beamesderfer, Packaging services director hos Metsä Board säger i ett pressmeddelande att de ville ge en image av en ren, frostig vinternatt upplyst av flammande exotiskt norrsken.

– Att göra ett sådant krävande tryck kräver en hel del av materialet. Ytjämnhet och styvhet är nödvändigt, varför kartongmaterialet måste ha en jämn yta, kunna falsas och vikas exceptionellt väl samt ge en ekonomisk och miljömässig överlägsenhet.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor