Konstruktions- och färgändring för nya generationens robotsystem

PUBLICERAD: 23 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

ABB IRB 2600 - lowRobotsystemen har genomgått stora förändringar de senaste 40 åren och ABB-enheten Robotics har nu, uppdaterat konstruktionen för att bättre motsvara dagens förutsättningar.

  • Ny konstruktion: ”Dynamisk utformning” med unika former
  • Ny färg: Orange ersätts av Graphite White för alla standardrobotar från och med maj 2014
  • Lämplig för samarbete: Den nya konstruktionen signalerar en förändring där människa och robot arbetar tillsammans
  • Ett starkt globalt varumärke: ABB har en unik förmåga att leverera kompletta globala lösningar

År 1974 lanserade ABB världens första eldrivna, mikroprocessorstyrda industrirobot. Under de senaste 40 åren har flera innovationer och enastående förbättringar skett inom robotindustrin. ABB:s produkterbjudande har utvecklats och förändrats dramatiskt, men färgen på våra robotar har fortsatt att vara densamma.

Då, när ABB lanserade robotprodukter som var helt nya på marknaden, var orange en lämplig färg av säkerhetsskäl. Vi ville göra personer medvetna om att de arbetade med kraftfull och potentiellt farlig utrustning. Men tiderna förändras och ABB måste hålla samma utvecklingstakt.

Vi står nu inför ett nytt skede för robotsystem, där människa och robot måste samarbeta. Ny programvara och hårdvara har legat till grund för en ny generation robotar som på ett säkert sätt kan arbeta bredvid människan. Tidigare behövdes en varningsfärg för att hålla människor på behörigt avstånd, men dagens robotar ska vara mer välkomnande.

ABB har dessutom genomgått företagsförändringar. Vi tar till vara på vår förmåga att leverera kompletta globala lösningar och ABB-varumärket är starkare världen över. Tack vare den nya konstruktionen och färgen är det enkelt att identifiera våra robotar som ABB-produkter.

– Idag lanserar vi en modernare konstruktion som är bättre anpassad för samarbete. Vi kallar denna nyhet för ”Dynamisk utformning”, säger Stefan Drakensjö, marknads- och försäljningschef, Robotics i Sverige.

Den bygger på konceptet att ABB tillhandahåller effektiva lösningar för en dynamisk värld. Den nya konstruktionen innebär inte bara en unik utformning utan även en ny färg, Graphite White.

Det bästa exemplet på vår nya konstruktion hittar man hos vår nyligen lanserade IRB 6700-robot. Allt från armens leder till de nya färgerna, robotarnas nya utformning är uppenbar. Från och med maj 2014 kommer ABB:s alla standardrobotar ha den nya färgen Graphite White och varje nytillverkad robot kommer från och med nu att baseras på den dynamiska utformningen. Den traditionella orange färgen kommer att finnas kvar som ett kostnadsfritt alternativ till slutet av 2014, men kunder kommer även fortsättningsvis att kunna beställa robotar i valfri färg.

ABB är stolta över att ha haft ett så stort inflytande på robotutvecklingen under de senaste 40 åren. Med denna moderna, nya konstruktion förbereder vi oss för ytterligare 40 år av enastående innovationer och nära samarbete med våra partner världen över.

ABB är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

ABB:s enhet Robotics är en ledande leverantör av industrirobotar, och erbjuder även robotprogramvara, kringutrustning, modulbaserade tillverkningssystem och tjänster för bland annat svetsning, materialhantering, montering, målning, ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinunderhåll. ABB:s huvudmarknader omfattar bil-, plast-, metall-, gjuteri-, elektronik- och maskinverktygsindustrin, samt läkemedels-, livsmedels- och dryckesindustrin. Fokus på problemlösning hjälper tillverkare att förbättra produktiviteten, produktkvaliteten och medarbetarnas säkerhet. ABB har installerat över 200 000 robotar världen över.

Allt enligt ett pressmeddelande från ABB

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}