Komplex kinematik, enkel användning

PUBLICERAD: 14 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

BnR_PR mapp_RoboX_rgbB&R har expanderat sin produktportfölj med mjukvarukomponenter för mapp ytterligare. Med de nya Mapp RoboX och Mapp Teach går det nu både enklare och snabbare än någonsin tidigare att få robotsystem konfigurerade och klara för drift.

Mapp RoboX kan användas för att styra vilket kinematiskt system som helt med upp till 15 axlar. Utvecklare kan nu glädjas av total designfrihet samtidigt som de kan dra nytta av alla bekvämligheter kring mapp-teknologin. Roboten är enkel att parametrisera, med visualisering och diagnostik. Detta sparar värdefull tid, både i utvecklingen och under drift.

I nästa steg finns Mapp Teach, som ger intuitiv teach-in funktionalitet, för att definiera och hantera robotens rörelsesekvenser och få igång den på nolltid.

Mapp-tekniken består av individuellt inkapslade block som effektiviserar utvecklingen av nya applikationer. Komponenterna ger grundläggande funktionalitet som kan konfigureras grafiskt – minska utvecklingstiderna med i genomsnitt 67 %. Samtliga mapp-komponenter är anslutna via mapp länkar. Varje mapp-komponent hämtar den data som behövs från andra komponenter med en klient-server.

 

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx