Kinesiska sjukhus får hjälp av Ecolean med mejeriprodukter

PUBLICERAD: 23 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tillsammans med sina kinesiska mejerikunder donerar svenska förpackningsföretaget Ecolean förpackade mejeriprodukter till sjukhus och andra institutioner som påverkats av corona-utbrottet i Kina. (Bild Ecolean)|”Vi betraktar våra kunder som våra partners och sådana här konstruktiva samarbeten bekräftar att vi gör rätt”, säger Johnny Sajland. (Bild Ecolean)

Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean kommer, tillsammans med sina kinesiska kunder, att donera mejeriprodukter till sjukhus och andra samhällsinstitutioner, som drabbats av de begränsningar och restriktioner, som införts i Kina på grund av corona-viruset.

”Vi betraktar våra kunder som våra partners och sådana här konstruktiva samarbeten bekräftar att vi gör rätt”, säger Johnny Sajland. (Bild Ecolean)

”Ecolean är en av få tillverkare i TEDA-området i Tianjin, som har fått tillstånd att driva sin produktionsanläggning för förpackningsmaterial. Detta gör att vi är lyckosamma nog att kunna säkerställa ett stabilt utbud till våra kunder, så att de kan upprätthålla sina produktionsvolymer. Tillsammans med flera mejerivarumärken, vilka är några av våra största kunder i Kina, donerar vi nu produkter som kyld yoghurt och ren mjölk till olika institutioner, exempelvis sjukhus, i berörda städer och samhällen”, säger Johnny Sajland, global försäljningschef för Ecolean Group .

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att virusutbrottet i Kina ställt kunderna inför stora utmaningar, med begränsade import- och produktionskapaciteter som ett resultat av karantäner och resebegränsningar i centrala Kina. Kinesiska tillverknings- och handelsindustrier och hela den kompletta mejeriförsörjningskedjan har påverkats sedan restriktionerna infördes.

”Vi betraktar våra kunder som våra partners och sådana här konstruktiva samarbeten bekräftar att vi gör rätt. Detta är vårt sätt att ta hand om och bidra till de samhällen, där vi verkar”, säger Johnny Sajland.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy