När du får oväntat besök

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 rpc Kraft Gevalia low

Gevalia får en ny kaffepkapsel. Den termoformade kapseln som tillverkas till Kraft i USA har skapats av RPC Bramlage. Den kommer att ingå bland Gevalias kaffekapslar och den visar på RPC’s vilja att vara med i den snabbt växande marknaden med kaffe i kapslar. De nya kapslarna ger den långa hållbarhet som konsumenterna efterfrågar.

I de termoformade kapslarna av PS ingår ett filter. Kaffet eller annan dryck placeras i filtret och därefter försluts kapseln. När drycken tillreds sätts kapseln i maskinen och rätt tempererat vatten får strömma genom förpackningen.

Verktygen till den nya kapseln och inledande produktion startade i RPC-anläggningen i Bremervörde i Tyskland. Därefter har hela produktionen flyttats till företagets fabrik i Morgantown, USA.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx