Kaffeförpackningen med eget ventilationssystem

PUBLICERAD: 5 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Liza Romijn marknadsförde Amcors produkter Vento och Pushpop i montern på Interpack.

Den stående flexibla förpackningen Pushpop, och kaffeförpackningen Vento  med ett inbyggt system för att driva ut gaser. Det var några av produkterna Amcor skyltade med i montern på Interpack.

Australiensiska Amcor tog tillfället i akt att visa förpackningslösningar på Interpack av varierande slag, med fokus på hållbarhet, produktsäkerhet och kostnadseffektivisering. Amlite – ett metallfritt laminat för höga barriärförpackningar, kaffeförpackningen Vento samt den stående flexibla förpackningen Pushpop var några av nyheterna som man stoltserade med i montern.

Den stående lilla flexibla förpackningen Pushpop drog folk till Amcors monter.

Förpackningen Vento är enligt företaget den enda kaffeförpackningen med ett inbyggd teknik i lamineringen för att driva ut gaser ur förpackningen. Det möjliggör att kaffet, utan extra utrustning eller andra processer, kan förpackas direkt efter kafferostningen. Liepaja Coffee factory är en kaffeproducent som använder sig av maskinen.

– För oss som lokal tillverkare är det viktigt att betona att vi erbjuder nyligen rostat kaffe som rivaler till våra konkurrenter. Det integrerade Vento- systemet för att driva ut gaser underlättar detta genom att låta oss packa kaffet omedelbart efter rostningen, säger Michael Buresh, försäljningschef för Liepaja Coffee Factory, och fortsätter:

– Vento är ett allt-i-ett-alternativ, så allt vi behöver göra är att beställa förpackningen”, förklarade Buresh. ”Den strömlinjeformade förpackningsprocessen minskar också driftstopp och kostnad.

Enligt Amcor ger det metallfria laminatet Amlite upp till 40 procent minskning av koldioxidutsläpp och upp till 21 procents viktreduktion av förpackningen jämfört med de aluminiumbaserade material som idag betraktas som standard. AmLite ger ett produktskydd samtidigt som det är ett lättviktigt och transparent material.

Gerald Rebitzer, hållbarhetschef på Amcor Flexibles, säger att de sett många kunder bli nöjda efter att ha tjänat ut aluminiumet.

– Vi har fått kunderna att byta till AmLite och minska deras förpacknings koldioxidavtryck för nötter, kaffe, spannmål och snacks med hela 30 procent. Det senaste alternativet i AmLite-serien är AmLite Ultra, som erbjuder transparenta barriärnivåer av högsta rang.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x