Iskall robot

PUBLICERAD: 30 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

KUKA_QUANTEC_PA_R3200_FROSTY
Med KR Quantec PA Arctic erbjuder Kuka en specialist på palletering i frysrum. Den klarar sig helt utan skyddshölje och arbetar till långt ned under nollgradsgränsen: nya KR Quantec PA Arctic. Tack vare att roboten tål låga temperaturer är den lämplig för användning inom livsmedelsområdet – och det ned till -30 °C.

KR Quantec PA Arctic är inte någon speciallösning från Kuka. Den är mycket mer än en kyltålig anpassning av den beprövade standardpalleteringsroboten i KR Quantec-serien. Vid en räckvidd på 3 195 mm övertygar palleteringsroboten med korta cykeltider, hög flexibilitet och extrem precision vid stapling och nedläggning. Roboten finns i tre bärlastvarianter: med en bärlast på 120, 180 och 240 kg.

Eftersom den inte kräver något specialutformat skyddshölje i kalla miljöer finns det kostnader att spara. Dessutom uppstår inga produktionsavbrott på grund av materialbyte, ingen extrauppvärmning av mekaniken krävs och det stora arbetsområdet begränsas inte av ett extra ytterhölje.

Palleteringslösningar på Interpack 2014
Kuka visar, tillsammans med sin teknikpartner Robomotion, lösningar för förpacknings- och livsmedelsbranschen även på detta års Interpack, från 8 till 14 maj i Düsseldorf i monter F04 i hall 5.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex