Iskall robot

PUBLICERAD: 30 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

KUKA_QUANTEC_PA_R3200_FROSTY
Med KR Quantec PA Arctic erbjuder Kuka en specialist på palletering i frysrum. Den klarar sig helt utan skyddshölje och arbetar till långt ned under nollgradsgränsen: nya KR Quantec PA Arctic. Tack vare att roboten tål låga temperaturer är den lämplig för användning inom livsmedelsområdet – och det ned till -30 °C.

KR Quantec PA Arctic är inte någon speciallösning från Kuka. Den är mycket mer än en kyltålig anpassning av den beprövade standardpalleteringsroboten i KR Quantec-serien. Vid en räckvidd på 3 195 mm övertygar palleteringsroboten med korta cykeltider, hög flexibilitet och extrem precision vid stapling och nedläggning. Roboten finns i tre bärlastvarianter: med en bärlast på 120, 180 och 240 kg.

Eftersom den inte kräver något specialutformat skyddshölje i kalla miljöer finns det kostnader att spara. Dessutom uppstår inga produktionsavbrott på grund av materialbyte, ingen extrauppvärmning av mekaniken krävs och det stora arbetsområdet begränsas inte av ett extra ytterhölje.

Palleteringslösningar på Interpack 2014
Kuka visar, tillsammans med sin teknikpartner Robomotion, lösningar för förpacknings- och livsmedelsbranschen även på detta års Interpack, från 8 till 14 maj i Düsseldorf i monter F04 i hall 5.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620