Iskall robot

PUBLICERAD: 30 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

KUKA_QUANTEC_PA_R3200_FROSTY
Med KR Quantec PA Arctic erbjuder Kuka en specialist på palletering i frysrum. Den klarar sig helt utan skyddshölje och arbetar till långt ned under nollgradsgränsen: nya KR Quantec PA Arctic. Tack vare att roboten tål låga temperaturer är den lämplig för användning inom livsmedelsområdet – och det ned till -30 °C.

KR Quantec PA Arctic är inte någon speciallösning från Kuka. Den är mycket mer än en kyltålig anpassning av den beprövade standardpalleteringsroboten i KR Quantec-serien. Vid en räckvidd på 3 195 mm övertygar palleteringsroboten med korta cykeltider, hög flexibilitet och extrem precision vid stapling och nedläggning. Roboten finns i tre bärlastvarianter: med en bärlast på 120, 180 och 240 kg.

Eftersom den inte kräver något specialutformat skyddshölje i kalla miljöer finns det kostnader att spara. Dessutom uppstår inga produktionsavbrott på grund av materialbyte, ingen extrauppvärmning av mekaniken krävs och det stora arbetsområdet begränsas inte av ett extra ytterhölje.

Palleteringslösningar på Interpack 2014
Kuka visar, tillsammans med sin teknikpartner Robomotion, lösningar för förpacknings- och livsmedelsbranschen även på detta års Interpack, från 8 till 14 maj i Düsseldorf i monter F04 i hall 5.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}