Investerar för utökad produktionskapacitet

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 18 februari

Fanuc Corporation kan idag annonsera uppköpet av 695,000 m2 markyta i Tochigi prefekturen norr om Tokyo med syfte att utöka produktionskapaciteten av CNC, servomotorer och servoförstärkare. I samma satsning kommer Fanuc även att utöka sina forskningsanläggningar vid huvudkontoret. Schemalagda avslutningsdatum för byggnadsprojekten är april respektive maj 2016, med en total investerings summa på runt 130 miljarder yen.

Fanuc Europe Corporation är en världsledande tillverkare av Factory Automation (CNCs), Robotar och Robomachines (Robodrill, Robocut and Roboshot). Sedan starten 1956, har Fanuc bidragit till automatisering av verktygsmaskiner som en pionjär i utvecklingen av CNC utrustning. Teknologin har bidragit till en global tillverkningsrevolution, som utvecklats från automatisering av enskilda maskiner till automatisering av hela produktionslinjer. Runtom hela Europa ger ett omfattande nätverk av 900 anställda stöd inom områden som försäljning, teknisk support, logistik och kundservice. På så sätt har du alltid en kontaktperson som talar ditt språk.

Företaget sysselsätter över 5.000 personer världen över. Placerat vid foten av Mount Fuji, nära Lake Yamanaka i Japan, ligger den egna produktionsfabriken. Här möjliggör över 2.000 robotar den månatliga produktionskapaciteten på 25.000 CNC-styrenheter, 5.000 robotar, 125.000 servo-och spindelmotorer samt 5.000 Robodrill, 500 Roboshot, 100 Robocut och 160 CO2-lasersystem.

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx