Innovativ champagnekylare

PUBLICERAD: 3 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Piper kylare

Det anrika champagnehuset Piper-Heidsieck, med anor från 1785, lanserar i mars en ny förpackning på Systembolaget i form av en innovativ champagnekylare. Kylaren som omsluter flaskan har inspirerats av Piper-Heidsiecks huvudkontor i Reims i nordöstra Frankrike.

Piper-Heidsieck är en torr, frisk och fruktig champagne med balanserad syra och var Marilyn Monroes favoritchampagne. Champagnehuset, Piper-Heidsieck och dess vinmakare, Régis Camus har vunnit många prestigefyllda priser. Bland annat har man, för sjunde året i rad vunnit utmärkelsen ”Sparkling Winemaker of the Year” vid International Wine Challenge 2013. I Fine Champagne Magazines stora champagneprovning 2013 placerade sig också Piper-Heidsieck som andra bästa non-vintage champagnen efter sitt ”syskon” Charles Heidsieck.

– Piper-Heidsieck har en lång tradition av mode- och designsamarbeten med designers som Pierre-Karl Fabergé, Jean Paul Gaultier, Christian Louboutin och Victor & Rolf. Nu har vi nöjet att presentera en ny design på en champagnekylare för att rama in den klassiska flaskan med struktur hämtad från Pipers huvudkontor som ritades 2008 av Jacques Ferrier, säger Mats Jansson, Brand Manager på Edrington.

Läs vidare

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx