Innovationspris för upplösningsbar säck

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 5 oktober

D-Sack är årets vinnare av Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar. Juryn uppskattar särskilt att D-Sack™ visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad, för ledarskap, visioner, innovationer och strategiska prestationer inom skogsindustrin.

I samarbete med LafargeHolcim, en global ledare inom byggmaterialindustrin, utvecklade BillerudKorsnäs en cementförpackning, D-Sack™, som bokstavligen försvinner. Den löser helt enkelt upp sig vid användning. Säcken kastas utan att öppnas direkt in i cementblandaren. Det gör inte bara jobbet lättare för användarna utan ger också en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte finns några tomma säckar försvinner kostnaden för avfallshantering. Det eliminerar även cementavfall och optimerar den tid som behövs för att hantera och blanda.

Kort sagt, arbetsmiljön förbättras och produktiviteten går upp. Det finns inget damm, kladd, inget spill och inga tomma säckar som skräpar ner.

– Hållbara förpackningslösningar handlar om vilka effekter, både positiva och negativa, förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet, både idag och imorgon. För att kunna vara innovativa måste vi förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan för förpackningen och dess innehåll. Detta är något som vi tror starkt på och det är en ära att bli uppmärksammade för det, säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006