Innovationspris för upplösningsbar säck

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 5 oktober

D-Sack är årets vinnare av Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar. Juryn uppskattar särskilt att D-Sack™ visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad, för ledarskap, visioner, innovationer och strategiska prestationer inom skogsindustrin.

I samarbete med LafargeHolcim, en global ledare inom byggmaterialindustrin, utvecklade BillerudKorsnäs en cementförpackning, D-Sack™, som bokstavligen försvinner. Den löser helt enkelt upp sig vid användning. Säcken kastas utan att öppnas direkt in i cementblandaren. Det gör inte bara jobbet lättare för användarna utan ger också en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte finns några tomma säckar försvinner kostnaden för avfallshantering. Det eliminerar även cementavfall och optimerar den tid som behövs för att hantera och blanda.

Kort sagt, arbetsmiljön förbättras och produktiviteten går upp. Det finns inget damm, kladd, inget spill och inga tomma säckar som skräpar ner.

– Hållbara förpackningslösningar handlar om vilka effekter, både positiva och negativa, förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet, både idag och imorgon. För att kunna vara innovativa måste vi förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan för förpackningen och dess innehåll. Detta är något som vi tror starkt på och det är en ära att bli uppmärksammade för det, säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}