Ingenjörsverktyg ger konkurrensfördelar

PUBLICERAD: 23 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari
Aventics underlättar arbetet för konstruktörer med ett antal enkla och användarvänliga online-verktyg. På nätet kan kunder forma sina pneumatiska komponenter, konfigurerade efter egna behov, ladda ner 3D Cad-filer och beställa produkten med tillhörande dokumentation. Sejfo är ett av de företag som använder de kostnadsfria verktygen som finns tillgängliga via Aventics hemsida.

Sejfo kundanpassar och levererar nyckelfärdiga anläggningar inom fabriksautomation, som exempelvis system byggda med robotar, specialmaskiner eller andra komponenter till företag i verkstadsindustrin. Sejfo använder bland annat Aventics webbaserade konfigurationsverktyg och CAD-program för sina pneumatiska system.

– Med online-verktygen kan vi enkelt och snabbt ta fram kompletta underlag med teknisk dokumentation och tillhörande montage- och CAD-ritningar. Det är en stor konkurrensfördel när vi presenterar systemlösningar för kund, säger Ali Akbarzadeh, på Sejfo.

Med Aventics online-verktyg kan konstruktörer enkelt designa och beställa en skräddarsydd produkt, inklusive materialnummer, pris, leveranstid, teknisk dokumentation och CAD-filer.

– Via verktygen får vi också stöd med måttberäkningar, komponentkombinationer och checklistor för att inte missa några tillbehör. Det är en värdefull hjälp när vi konstruerar kundanpassade system med avancerade maskinkombinationer, säger Ali Akbarzadeh.

Aventics kostnadsfria ingenjörsverktyg på nätet erbjuder bland annat:

  • Konfiguratorer
  • CAD
  • Beräkningsprogram med luftförbrukningsberäkning
  • Programvara för kopplingsschema

Konfiguratorerna förslår också lämpliga komponenter och tillbehör samtidigt som programfunktioner säkerställer att endast korrekta kombinationer kan väljas. När konfigurationen är klar får användaren detaljerad dokumentation: inom systemdesign omfattar det pneumatikschema, måttskiss, post-baserad ritning och CAD-data. Administrativa data inkluderar materialnummer för beställning, pris och leveranstid, samt en reservdelslista. En 2D eller 3D CAD-fil kan laddas ner och integreras i konstruktionsritningarna med hjälp av Acrobat Reader 8.0.

Om Sejfo

Med en bakgrund som automationsgrupp inom Volvo, grundades Sejfo 1991. Sejfos projektledare, konstruktörer och programmerare har ägnat det mesta av sin karriär åt produktionsteknik och automation.

Om Aventics
Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Aventis verktyg - low

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex