Ingenjörsverktyg ger konkurrensfördelar

PUBLICERAD: 23 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari
Aventics underlättar arbetet för konstruktörer med ett antal enkla och användarvänliga online-verktyg. På nätet kan kunder forma sina pneumatiska komponenter, konfigurerade efter egna behov, ladda ner 3D Cad-filer och beställa produkten med tillhörande dokumentation. Sejfo är ett av de företag som använder de kostnadsfria verktygen som finns tillgängliga via Aventics hemsida.

Sejfo kundanpassar och levererar nyckelfärdiga anläggningar inom fabriksautomation, som exempelvis system byggda med robotar, specialmaskiner eller andra komponenter till företag i verkstadsindustrin. Sejfo använder bland annat Aventics webbaserade konfigurationsverktyg och CAD-program för sina pneumatiska system.

– Med online-verktygen kan vi enkelt och snabbt ta fram kompletta underlag med teknisk dokumentation och tillhörande montage- och CAD-ritningar. Det är en stor konkurrensfördel när vi presenterar systemlösningar för kund, säger Ali Akbarzadeh, på Sejfo.

Med Aventics online-verktyg kan konstruktörer enkelt designa och beställa en skräddarsydd produkt, inklusive materialnummer, pris, leveranstid, teknisk dokumentation och CAD-filer.

– Via verktygen får vi också stöd med måttberäkningar, komponentkombinationer och checklistor för att inte missa några tillbehör. Det är en värdefull hjälp när vi konstruerar kundanpassade system med avancerade maskinkombinationer, säger Ali Akbarzadeh.

Aventics kostnadsfria ingenjörsverktyg på nätet erbjuder bland annat:

  • Konfiguratorer
  • CAD
  • Beräkningsprogram med luftförbrukningsberäkning
  • Programvara för kopplingsschema

Konfiguratorerna förslår också lämpliga komponenter och tillbehör samtidigt som programfunktioner säkerställer att endast korrekta kombinationer kan väljas. När konfigurationen är klar får användaren detaljerad dokumentation: inom systemdesign omfattar det pneumatikschema, måttskiss, post-baserad ritning och CAD-data. Administrativa data inkluderar materialnummer för beställning, pris och leveranstid, samt en reservdelslista. En 2D eller 3D CAD-fil kan laddas ner och integreras i konstruktionsritningarna med hjälp av Acrobat Reader 8.0.

Om Sejfo

Med en bakgrund som automationsgrupp inom Volvo, grundades Sejfo 1991. Sejfos projektledare, konstruktörer och programmerare har ägnat det mesta av sin karriär åt produktionsteknik och automation.

Om Aventics
Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Aventis verktyg - low

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}