Ingenjörsverktyg ger konkurrensfördelar

PUBLICERAD: 23 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari
Aventics underlättar arbetet för konstruktörer med ett antal enkla och användarvänliga online-verktyg. På nätet kan kunder forma sina pneumatiska komponenter, konfigurerade efter egna behov, ladda ner 3D Cad-filer och beställa produkten med tillhörande dokumentation. Sejfo är ett av de företag som använder de kostnadsfria verktygen som finns tillgängliga via Aventics hemsida.

Sejfo kundanpassar och levererar nyckelfärdiga anläggningar inom fabriksautomation, som exempelvis system byggda med robotar, specialmaskiner eller andra komponenter till företag i verkstadsindustrin. Sejfo använder bland annat Aventics webbaserade konfigurationsverktyg och CAD-program för sina pneumatiska system.

– Med online-verktygen kan vi enkelt och snabbt ta fram kompletta underlag med teknisk dokumentation och tillhörande montage- och CAD-ritningar. Det är en stor konkurrensfördel när vi presenterar systemlösningar för kund, säger Ali Akbarzadeh, på Sejfo.

Med Aventics online-verktyg kan konstruktörer enkelt designa och beställa en skräddarsydd produkt, inklusive materialnummer, pris, leveranstid, teknisk dokumentation och CAD-filer.

– Via verktygen får vi också stöd med måttberäkningar, komponentkombinationer och checklistor för att inte missa några tillbehör. Det är en värdefull hjälp när vi konstruerar kundanpassade system med avancerade maskinkombinationer, säger Ali Akbarzadeh.

Aventics kostnadsfria ingenjörsverktyg på nätet erbjuder bland annat:

  • Konfiguratorer
  • CAD
  • Beräkningsprogram med luftförbrukningsberäkning
  • Programvara för kopplingsschema

Konfiguratorerna förslår också lämpliga komponenter och tillbehör samtidigt som programfunktioner säkerställer att endast korrekta kombinationer kan väljas. När konfigurationen är klar får användaren detaljerad dokumentation: inom systemdesign omfattar det pneumatikschema, måttskiss, post-baserad ritning och CAD-data. Administrativa data inkluderar materialnummer för beställning, pris och leveranstid, samt en reservdelslista. En 2D eller 3D CAD-fil kan laddas ner och integreras i konstruktionsritningarna med hjälp av Acrobat Reader 8.0.

Om Sejfo

Med en bakgrund som automationsgrupp inom Volvo, grundades Sejfo 1991. Sejfos projektledare, konstruktörer och programmerare har ägnat det mesta av sin karriär åt produktionsteknik och automation.

Om Aventics
Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Aventis verktyg - low

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006