Ingen maskin utom räckhåll

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B & R Sitemanager
Den nya lösningen för fjärrunderhåll från B&R gör att diagnostiken och underhållet av maskiner och utrustningar nu är lättare än någonsin. Den möjliggör omfattande besparingar med låga investeringskostnader genom de senaste IT- och säkerhetsstandarderna.

Servicetekniker kan få tillgång till maskinerna oavsett var i världen de befinner sig. En certifierad och krypterad VPN förbindelse upprättas mellan maskinen och en server, som vanligtvis ligger på maskintillverkarens servicecenter. Där lagras samtliga åtkomsträttigheter för upp till 10 000 maskiner. En omfattande maskinparkslösning kan upprättas utan problem.

Den hårdvara som placeras vid maskinen har digitala in- och utgångar integrerade. Dessa kan exempelvis användas för att ansluta en nyckelströmbrytare för att ge tillträde för underhåll. En integrerad brandvägg ger skydd mot obehöriga anslutningar. För att undvika konflikter med fabrikens brandväggar, hanteras internetanslutningen med brandväggskompatibla krypterade webbprotokoll. Inga ytterligare portar behöver öppnas.

Alla diagnostik- och underhållsfunktioner från B&R kan användas via en säker VPN-anslutning. Maskinens hårdvara är lätt att konfigurera i B&Rs mjukvara Automation Studio, vilket gör att det passar utmärkt för både serietillverkade- och tillbyggnadsmaskiner. I de fall där en LAN eller WLAN-anslutning inte är möjlig eller önskvärd, kan VPN-anslutningen upprättas via en GPRS och UMTS mobilnät. Detta säkerställer optimal service, även för anläggningar på avlägsna platser utan reskostnader för fälttekniker.

 

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx