Ingen maskin utom räckhåll

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B & R Sitemanager
Den nya lösningen för fjärrunderhåll från B&R gör att diagnostiken och underhållet av maskiner och utrustningar nu är lättare än någonsin. Den möjliggör omfattande besparingar med låga investeringskostnader genom de senaste IT- och säkerhetsstandarderna.

Servicetekniker kan få tillgång till maskinerna oavsett var i världen de befinner sig. En certifierad och krypterad VPN förbindelse upprättas mellan maskinen och en server, som vanligtvis ligger på maskintillverkarens servicecenter. Där lagras samtliga åtkomsträttigheter för upp till 10 000 maskiner. En omfattande maskinparkslösning kan upprättas utan problem.

Den hårdvara som placeras vid maskinen har digitala in- och utgångar integrerade. Dessa kan exempelvis användas för att ansluta en nyckelströmbrytare för att ge tillträde för underhåll. En integrerad brandvägg ger skydd mot obehöriga anslutningar. För att undvika konflikter med fabrikens brandväggar, hanteras internetanslutningen med brandväggskompatibla krypterade webbprotokoll. Inga ytterligare portar behöver öppnas.

Alla diagnostik- och underhållsfunktioner från B&R kan användas via en säker VPN-anslutning. Maskinens hårdvara är lätt att konfigurera i B&Rs mjukvara Automation Studio, vilket gör att det passar utmärkt för både serietillverkade- och tillbyggnadsmaskiner. I de fall där en LAN eller WLAN-anslutning inte är möjlig eller önskvärd, kan VPN-anslutningen upprättas via en GPRS och UMTS mobilnät. Detta säkerställer optimal service, även för anläggningar på avlägsna platser utan reskostnader för fälttekniker.

 

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost