Ingen maskin utom räckhåll

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B & R Sitemanager
Den nya lösningen för fjärrunderhåll från B&R gör att diagnostiken och underhållet av maskiner och utrustningar nu är lättare än någonsin. Den möjliggör omfattande besparingar med låga investeringskostnader genom de senaste IT- och säkerhetsstandarderna.

Servicetekniker kan få tillgång till maskinerna oavsett var i världen de befinner sig. En certifierad och krypterad VPN förbindelse upprättas mellan maskinen och en server, som vanligtvis ligger på maskintillverkarens servicecenter. Där lagras samtliga åtkomsträttigheter för upp till 10 000 maskiner. En omfattande maskinparkslösning kan upprättas utan problem.

Den hårdvara som placeras vid maskinen har digitala in- och utgångar integrerade. Dessa kan exempelvis användas för att ansluta en nyckelströmbrytare för att ge tillträde för underhåll. En integrerad brandvägg ger skydd mot obehöriga anslutningar. För att undvika konflikter med fabrikens brandväggar, hanteras internetanslutningen med brandväggskompatibla krypterade webbprotokoll. Inga ytterligare portar behöver öppnas.

Alla diagnostik- och underhållsfunktioner från B&R kan användas via en säker VPN-anslutning. Maskinens hårdvara är lätt att konfigurera i B&Rs mjukvara Automation Studio, vilket gör att det passar utmärkt för både serietillverkade- och tillbyggnadsmaskiner. I de fall där en LAN eller WLAN-anslutning inte är möjlig eller önskvärd, kan VPN-anslutningen upprättas via en GPRS och UMTS mobilnät. Detta säkerställer optimal service, även för anläggningar på avlägsna platser utan reskostnader för fälttekniker.

 

 

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx