Ingår samarbete med ledande automationsföretag

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Kuka KR CYBERTECH nano_jpg

Kuka Nordic ingår samarbete med ledande automationsföretag – Goodtech Solutions AB

Goodtech Solutions AB, ett av Skandinaviens ledande miljö- och industriteknik- företag inom automation och logistik, är nu systempartner med Kuka Nordic.

– Tillsammans med Kuka hoppas vi kunna ta fram nya intressanta automationslösningar och att utveckla samarbetet mellan människa och robot, säger Marcus Engdahl, project manager på Goodtech Solutions.

I egenskap av systempartner kommer Goodtech Solutions att ha ett nära samarbete med Kuka och kunna ta del av företagets kompetens inom automation. Utgångspunkten för de båda bolagens samarbete är att automatisering med robotar innebär en kostnadseffektiv, driftsäker och flexibel lösning för kunderna.

– Det medför ökade möjligheter att erbjuda marknaden och våra kunder automationslösningar som motsvarar deras krav på hög tillgänglighet och flexibiliet, konstaterar Marcus Engdahl.

Och Kukas satsningar på produkter som möter dagens och morgondagens krav på hög automationsgrad inom automationsteknik blev avgörande för Goodtech Solutions val av partner. Andra fördelar är att Goodtech Solutions får tillgång till Kukas breda produktsortiment.

Även Kuka är man mycket nöjda med samarbetet:

– På Kuka är vi är glada och stolta över att ingått avtal med Goodtech Solutions AB, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic.

Fakta om Goodtech Solutions:
Företaget är en systemleverantör som levererar egenutvecklade tekniker och kundanpassade lösningar för automatisering av produktion, materialhantering, lager och logistik samt tekniska konsulttjänster. Noterat på Oslo-börsen, omsätter drygt 850 miljoner svenska kronor. Finns på sex orter i Sverige och Norge. Har drygt 400 medarbetare i Sverige, Norge och Åland.

Om Kuka Nordic AB:
Kuka Roboter GmbH med huvudkontor i Augsburg är ett företag inom Kuka Aktiengesellschaft och räknas som en av världens ledande leverantörer av industrirobotar. Kärnkompetenserna ligger inom utveckling, produktion och försäljning av industrirobotar, styrningar och programvara. Företaget är marknadsledande i Tyskland och Europa och ligger på tredje plats globalt.

Kuka Roboter GmbH har globalt ca 3640 medarbetare. År 2014 var omsättningen 834,6 milj. euro. Företaget är representerat med mer än 26 filialer på de viktigaste marknaderna i Europa, Amerika och Asien. Kuka Nordic AB i Göteborg är ett svenskt dotterbolag till Kuka Roboter GmbH.

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}