Ingår samarbete med ledande automationsföretag

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Kuka KR CYBERTECH nano_jpg

Kuka Nordic ingår samarbete med ledande automationsföretag – Goodtech Solutions AB

Goodtech Solutions AB, ett av Skandinaviens ledande miljö- och industriteknik- företag inom automation och logistik, är nu systempartner med Kuka Nordic.

– Tillsammans med Kuka hoppas vi kunna ta fram nya intressanta automationslösningar och att utveckla samarbetet mellan människa och robot, säger Marcus Engdahl, project manager på Goodtech Solutions.

I egenskap av systempartner kommer Goodtech Solutions att ha ett nära samarbete med Kuka och kunna ta del av företagets kompetens inom automation. Utgångspunkten för de båda bolagens samarbete är att automatisering med robotar innebär en kostnadseffektiv, driftsäker och flexibel lösning för kunderna.

– Det medför ökade möjligheter att erbjuda marknaden och våra kunder automationslösningar som motsvarar deras krav på hög tillgänglighet och flexibiliet, konstaterar Marcus Engdahl.

Och Kukas satsningar på produkter som möter dagens och morgondagens krav på hög automationsgrad inom automationsteknik blev avgörande för Goodtech Solutions val av partner. Andra fördelar är att Goodtech Solutions får tillgång till Kukas breda produktsortiment.

Även Kuka är man mycket nöjda med samarbetet:

– På Kuka är vi är glada och stolta över att ingått avtal med Goodtech Solutions AB, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic.

Fakta om Goodtech Solutions:
Företaget är en systemleverantör som levererar egenutvecklade tekniker och kundanpassade lösningar för automatisering av produktion, materialhantering, lager och logistik samt tekniska konsulttjänster. Noterat på Oslo-börsen, omsätter drygt 850 miljoner svenska kronor. Finns på sex orter i Sverige och Norge. Har drygt 400 medarbetare i Sverige, Norge och Åland.

Om Kuka Nordic AB:
Kuka Roboter GmbH med huvudkontor i Augsburg är ett företag inom Kuka Aktiengesellschaft och räknas som en av världens ledande leverantörer av industrirobotar. Kärnkompetenserna ligger inom utveckling, produktion och försäljning av industrirobotar, styrningar och programvara. Företaget är marknadsledande i Tyskland och Europa och ligger på tredje plats globalt.

Kuka Roboter GmbH har globalt ca 3640 medarbetare. År 2014 var omsättningen 834,6 milj. euro. Företaget är representerat med mer än 26 filialer på de viktigaste marknaderna i Europa, Amerika och Asien. Kuka Nordic AB i Göteborg är ett svenskt dotterbolag till Kuka Roboter GmbH.

 

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx