Industriella investeringar i digital offset ökar stabilt.

PUBLICERAD: 20 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Visutech low

De industriella investeringarna i digital offset ökar, när det ekonomiska nu vänder uppåt igen. Försäljningen av hela fem HP Indigo-pressar det senaste halvåret ger tydliga bevis om en positiv trend. En spännande utveckling med nya aktörer och marknadssegment har även det öppnat upp för ökad försäljning och efterfrågan.

Befintliga och nya kunder ser möjligheter i en mer effektiv och flexibel produktion med nya spännande lösningar. Samtidigt har nya kundsegment öppnat upp och börjat anamma den digitala offsettekniken.

– Vi ser en fortsatt utveckling då de stora upplagorna blir mindre och mindre och allt fler till antalet, då vill kunderna upprätthålla sin lönsamheten i dessa. Idag kan kunder producera cirka 50-100 jobb på samma tid som man konventionellt hanterat 5-10 jobb av samma dignitet. Funktioner som in line priming bidrar även de en hel del till en minskning av företagets fasta kostnader och därmed förbättrad lönsamhet, berättar Mikael Gabrielsson, Visutech.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex