Inbjuder till studiebesök

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Celit Höganäs

Logistik-organisationen Celit inbjuder till studiebesök:

Höganäs AB är världens största järnpulvertillverkare och marknadsledande inom detta segment. Företaget är ett av Sveriges äldsta och startades 1797.

Höganäs AB öppnar sina dörrar för CeLIT nätverket den 27 maj. Vi kommer att hålla vår säsongsavslutning där och få verksamheten presenterad av Richard Molin och hans kolleger.

Speciell spännande är att få en inblick i Digital Metal och deras 3D printer som kan leda till en spännande framtid. 3D printern använder stålpulvret som produceras av Höganäs AB.

Strax intill Höganäs AB ligger Höganäs Bryggeri, som är ett nystartat bryggeri (2013) av Lukas Östberg och Kristofer Svensson och som redan hunnit sätta sitt namn på kartan.
Vi kommer att få höra om deras resa samt provsmaka sortimentet.

Adress: Bruksgatan 35. Anmäl dig NU till Celit!

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx