Inbjuder till studiebesök

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Celit Höganäs

Logistik-organisationen Celit inbjuder till studiebesök:

Höganäs AB är världens största järnpulvertillverkare och marknadsledande inom detta segment. Företaget är ett av Sveriges äldsta och startades 1797.

Höganäs AB öppnar sina dörrar för CeLIT nätverket den 27 maj. Vi kommer att hålla vår säsongsavslutning där och få verksamheten presenterad av Richard Molin och hans kolleger.

Speciell spännande är att få en inblick i Digital Metal och deras 3D printer som kan leda till en spännande framtid. 3D printern använder stålpulvret som produceras av Höganäs AB.

Strax intill Höganäs AB ligger Höganäs Bryggeri, som är ett nystartat bryggeri (2013) av Lukas Östberg och Kristofer Svensson och som redan hunnit sätta sitt namn på kartan.
Vi kommer att få höra om deras resa samt provsmaka sortimentet.

Adress: Bruksgatan 35. Anmäl dig NU till Celit!

 

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx