Inbjudan: Framtidens industri

PUBLICERAD: 24 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Packbridge Mars 16 Framtidens industri
Den 16 mars välkomnar Packbridge, Automations klustret Automation Region och THINGS till en dag i Stockholm där expertis, innovatörer och företagare möts för att utveckla förpackningsindustrin. Du som deltagare får en unik möjlighet att inspireras och bidra till en ljus framtid för Sveriges förpackningsproduktion.

Produktionen av förpackningar blir allt mer förfinad och automatiserad. Hög effektivitet och automatisering är närmast ett måste för att vara konkurrenskraftig som konverterare. Klarar vi att behålla produktionen på hemmaplan eller måste den flyttas ut? Eller är det kanske så att den faktiskt är på väg tillbaka från marknader långt borta, till exempel Asien?

Det finns en del som pekar på det. Nya tekniker ger nya möjligheter och lönedelen i produktionen blir inte lika tydlig när automatiseringen ökar. Robotar gör mer jobb och blir allt mer avancerade. Begreppet ”Black Factory” har funnits under många år, det vill säga produktion helt utan personal, men blir det någonsin en realitet? Om inte, hur kommer människan och maskinen att kommunicera för att göra produktionen enklare? Industrirobotarna har blivit billigare, smartare, enklare att programmera och säkrare sedan de första dök upp på 70-talet.

Nya tekniker som 3D-print möjliggör snabbare prototypframtagning och digitaltryck eller hybridmaskiner som kombinerar traditionella tryckmetoder med det digitala öppnar nya möjligheter. Det är troligt att nya tekniker kommer att göra det möjligt att tillverka smarta produkter i nya former som vi inte sett tidigare.
Se programmet nedan. Begränsat antal platser!

Lyssna till inspirerande presentationer av

Packbridge Magnus Melander

Magnus Melander
Grundare av THINGS, om IoT och applikationer

Packbridge Andreas Rosengren

Andreas Rosengren
Prevas om Industri 4.0 samt den ”twittrande fabriken”

Packbridge Marcus Lind

Marcus Lind
Slagkryssaren om mobila tjänster för industrin

Packbridge Peter Aaröe

Peter Aaröe
Industry Segment Manager på Festo om Industri 4.0 – var har vi varit och vart är vi på väg?

Packbridge Michael Klintberg

Michael Klintberg
Automation Region

Packbridge Karolina Winbo

Karolina Winbo
Automation Region

 

Program
08.30 – Välkommen, frukost & mingel

09.00-11.00 – Inspiration
Korta och innehållsrika presentationer varvas med diskussion och avrundas med en paneldebatt.

11.30-13.00 – Eat & Meet
Varför äta lunch själv? Packbridge bjuder in aktörer från hela värdekedjan för att nätverka och få olika kompetenser att träffas. Därför har vi tagit fram konceptet Eat and meet, lunchmöten där vi kopplar ihop dig med tre intressanta personer från olika kompetenser för att mätta både mage och sinne.

13.30-17.00 – Workshop
Hur ska framtidens förpackningsproduktion se ut? Under en workshop undersöker vi var, hur och varför företagen inom förpackningsindustrin ska börja fundera över automation och digitalisering. Vilka vinster kan de ge och hur går det till? Deltagarna på workshoppen kommer att vara en god mix av experter, innovatörer och företagare.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx