Inbjudan: Framtidens industri

PUBLICERAD: 24 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Packbridge Mars 16 Framtidens industri
Den 16 mars välkomnar Packbridge, Automations klustret Automation Region och THINGS till en dag i Stockholm där expertis, innovatörer och företagare möts för att utveckla förpackningsindustrin. Du som deltagare får en unik möjlighet att inspireras och bidra till en ljus framtid för Sveriges förpackningsproduktion.

Produktionen av förpackningar blir allt mer förfinad och automatiserad. Hög effektivitet och automatisering är närmast ett måste för att vara konkurrenskraftig som konverterare. Klarar vi att behålla produktionen på hemmaplan eller måste den flyttas ut? Eller är det kanske så att den faktiskt är på väg tillbaka från marknader långt borta, till exempel Asien?

Det finns en del som pekar på det. Nya tekniker ger nya möjligheter och lönedelen i produktionen blir inte lika tydlig när automatiseringen ökar. Robotar gör mer jobb och blir allt mer avancerade. Begreppet ”Black Factory” har funnits under många år, det vill säga produktion helt utan personal, men blir det någonsin en realitet? Om inte, hur kommer människan och maskinen att kommunicera för att göra produktionen enklare? Industrirobotarna har blivit billigare, smartare, enklare att programmera och säkrare sedan de första dök upp på 70-talet.

Nya tekniker som 3D-print möjliggör snabbare prototypframtagning och digitaltryck eller hybridmaskiner som kombinerar traditionella tryckmetoder med det digitala öppnar nya möjligheter. Det är troligt att nya tekniker kommer att göra det möjligt att tillverka smarta produkter i nya former som vi inte sett tidigare.
Se programmet nedan. Begränsat antal platser!

Lyssna till inspirerande presentationer av

Packbridge Magnus Melander

Magnus Melander
Grundare av THINGS, om IoT och applikationer

Packbridge Andreas Rosengren

Andreas Rosengren
Prevas om Industri 4.0 samt den ”twittrande fabriken”

Packbridge Marcus Lind

Marcus Lind
Slagkryssaren om mobila tjänster för industrin

Packbridge Peter Aaröe

Peter Aaröe
Industry Segment Manager på Festo om Industri 4.0 – var har vi varit och vart är vi på väg?

Packbridge Michael Klintberg

Michael Klintberg
Automation Region

Packbridge Karolina Winbo

Karolina Winbo
Automation Region

 

Program
08.30 – Välkommen, frukost & mingel

09.00-11.00 – Inspiration
Korta och innehållsrika presentationer varvas med diskussion och avrundas med en paneldebatt.

11.30-13.00 – Eat & Meet
Varför äta lunch själv? Packbridge bjuder in aktörer från hela värdekedjan för att nätverka och få olika kompetenser att träffas. Därför har vi tagit fram konceptet Eat and meet, lunchmöten där vi kopplar ihop dig med tre intressanta personer från olika kompetenser för att mätta både mage och sinne.

13.30-17.00 – Workshop
Hur ska framtidens förpackningsproduktion se ut? Under en workshop undersöker vi var, hur och varför företagen inom förpackningsindustrin ska börja fundera över automation och digitalisering. Vilka vinster kan de ge och hur går det till? Deltagarna på workshoppen kommer att vara en god mix av experter, innovatörer och företagare.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006