Inbjudan: Framtidens industri

PUBLICERAD: 24 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Packbridge Mars 16 Framtidens industri
Den 16 mars välkomnar Packbridge, Automations klustret Automation Region och THINGS till en dag i Stockholm där expertis, innovatörer och företagare möts för att utveckla förpackningsindustrin. Du som deltagare får en unik möjlighet att inspireras och bidra till en ljus framtid för Sveriges förpackningsproduktion.

Produktionen av förpackningar blir allt mer förfinad och automatiserad. Hög effektivitet och automatisering är närmast ett måste för att vara konkurrenskraftig som konverterare. Klarar vi att behålla produktionen på hemmaplan eller måste den flyttas ut? Eller är det kanske så att den faktiskt är på väg tillbaka från marknader långt borta, till exempel Asien?

Det finns en del som pekar på det. Nya tekniker ger nya möjligheter och lönedelen i produktionen blir inte lika tydlig när automatiseringen ökar. Robotar gör mer jobb och blir allt mer avancerade. Begreppet ”Black Factory” har funnits under många år, det vill säga produktion helt utan personal, men blir det någonsin en realitet? Om inte, hur kommer människan och maskinen att kommunicera för att göra produktionen enklare? Industrirobotarna har blivit billigare, smartare, enklare att programmera och säkrare sedan de första dök upp på 70-talet.

Nya tekniker som 3D-print möjliggör snabbare prototypframtagning och digitaltryck eller hybridmaskiner som kombinerar traditionella tryckmetoder med det digitala öppnar nya möjligheter. Det är troligt att nya tekniker kommer att göra det möjligt att tillverka smarta produkter i nya former som vi inte sett tidigare.
Se programmet nedan. Begränsat antal platser!

Lyssna till inspirerande presentationer av

Packbridge Magnus Melander

Magnus Melander
Grundare av THINGS, om IoT och applikationer

Packbridge Andreas Rosengren

Andreas Rosengren
Prevas om Industri 4.0 samt den ”twittrande fabriken”

Packbridge Marcus Lind

Marcus Lind
Slagkryssaren om mobila tjänster för industrin

Packbridge Peter Aaröe

Peter Aaröe
Industry Segment Manager på Festo om Industri 4.0 – var har vi varit och vart är vi på väg?

Packbridge Michael Klintberg

Michael Klintberg
Automation Region

Packbridge Karolina Winbo

Karolina Winbo
Automation Region

 

Program
08.30 – Välkommen, frukost & mingel

09.00-11.00 – Inspiration
Korta och innehållsrika presentationer varvas med diskussion och avrundas med en paneldebatt.

11.30-13.00 – Eat & Meet
Varför äta lunch själv? Packbridge bjuder in aktörer från hela värdekedjan för att nätverka och få olika kompetenser att träffas. Därför har vi tagit fram konceptet Eat and meet, lunchmöten där vi kopplar ihop dig med tre intressanta personer från olika kompetenser för att mätta både mage och sinne.

13.30-17.00 – Workshop
Hur ska framtidens förpackningsproduktion se ut? Under en workshop undersöker vi var, hur och varför företagen inom förpackningsindustrin ska börja fundera över automation och digitalisering. Vilka vinster kan de ge och hur går det till? Deltagarna på workshoppen kommer att vara en god mix av experter, innovatörer och företagare.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax