Ikoniska godiskulorna Maltesers har fått ny kartongförpackning

PUBLICERAD: 6 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Maltesers nya förpackning i dispersionsbelagd barriärkartong minskar plastanvändningen med 82 ton om året. (Bild Metsä Board)

De chokladdoppade malt- och honungskulorna Maltesers– som produceras av godisföretaget Mars Wrigley UK och som funnits sedan mitten av 1930-talet! – har fått nya kartongförpackningar, som minskar plastanvändningen med 82 ton om året.

I den gamla kartongförpackningen för Maltesers fanns en barriär i form av ett svart polyetenskikt, som täckte askens insida. Nu har man kunnat utesluta den svarta PE-barriären och ersatt den gamla kartongen med en dispersionsbelagd barriärkartong från Metsä Board och därmed sparat in på 82 ton plast om året.

Den nya kartongkvaliteten, som är tillverkad av 100 procent spårbar färskfiber, är helt återvinningsbar, biologiskt nedbrytbar och komposterbar, uppger Metsä Board.

”Hos Mars tar vi vårt ansvar för hållbara förpackningar seriöst. Att den ikoniska Maltesers-asken nu är helt återvinningsbar är ytterligare ett viktigt steg i vår resa mot förpackningar som är 100 procent återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara”, säger Adam Grant, VD för Mars Wrigley UK.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax