ID-systemet som inte går att lura

PUBLICERAD: 23 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

365id 5Halmstadföretaget 365id lanserar ny tjänst som direkt avslöjar om en id-handling är falsk. Med tekniken bakom 365id:s nya tjänst Verified by 365id kan nu körkort, pass och id-korts äkthet kontrolleras på några sekunder. Internetuppkoppling, ett strömuttag och en id-scanner från 365id är allt som behövs för sätta stopp för Sveriges snabbast växande brottsliga verksamhet, id-bedrägerier.

– Vår tjänst gör att falska identitetshandlingar inte längre kan användas för att begå id-bedrägerier. Så fort en bedragare försöker hämta ut varor med en falsk id-handling signalerar systemet omgående, säger Johan Hagelin, vd för 365id.

Under 2014 genomfördes 67 000 id-bedrägerier till en kostnad av 3,7 miljarder kronor där svenska butiker och företag står för majoriteten av kostnaden. Bedrägerierna möjliggörs till stor del av falska legitimationer och fram tills nu har det inte funnits något effektivt och fungerande sätt att kontrollera id-handlingar på. Med tjänsten Verified by 365id kontrolleras äktheten på några sekunder.

– För personal inom logistik och handel, som dagligen genomför id-kontroller, kommer systemet att kännas smidigt, snabbt och enkelt. Kontrollen genomförs genom att placera pass, körkort eller id-kort i scannern, bilden analyseras sedan och svaret äkta eller falskt presenteras med en tydlig symbol på själva scannerboxen.

Tjänsten Verified by 365id säljs som ett abonnemang där både scanner och systemtjänster ingår. Utöver dessa behövs endast en internetuppkoppling och ett vanligt strömuttag.

– Det vi erbjuder är i praktiken plug n’ play. Enkelhet, snabbhet och ett mycket tillgängligt pris i kombination med hög tillförlitlighet är vi först i världen med. Tidigare verifieringssystem har inneburit omfattande och kostsamma installationer av hårdvara, programvara, systemintegration och utbildning av personalen. Inget av det behövs med vår tjänst.

De som ser störst direkt nytta av 365id:s nya tjänst är alla handels- och logistikföretag som sammantaget kan spara miljardbelopp. Dessutom kommer alla som utreder bedrägerier inom handeln och även Polisen att få en högst användbar funktion.

– Bilderna på id-handlingar som scannas lagras hos oss i tolv månader, skulle någon mot förmodan lyckas genomföra ett bedrägeri kan vi hjälpa myndigheterna med relevant information.

– Systemet är framtaget tillsammans med företag och aktörer som dagligen drabbas av eller hanterar id-bedrägerier. Vi erbjuder precis det som bland andra Polisen har efterfrågat – ett snabbt, pålitligt och tillgängligt kontrollsystem för alla typer av id-handlingar vilket kommer att minimera antalet id-bedrägerier, säger Johan Hagelin, vd för 365id.

65id erbjuder säkerhetstjänster som förhindrar id-bedrägerier till företag och verksamheter som kontrollerar id-handlingar. Företaget grundades av Johan Hagelin och Gordion AB år 2015 och har kontor i Halmstad, Sverige.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax