Hörselskydd förpackas med ny design

PUBLICERAD: 25 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Silenta Groups förpackningar med hörselskydd får ny design.

DS Smith har tagit fram en förpackning åt hörselskyddstillverkaren Silenta Group med målet att sticka ut på hyllorna på flera marknader.

Silenta Group med säte i Finland har funnits i 50 år och är global tillverkare av kommunikation- och hörselprodukter. I och med att runt 80 till 90 procent av deras produkter exporteras sökte de en ny design och förpackning till deras hörselskydd. En flexibel lösning för att understryka produktens kvalité och säkerhetsaspekter.

En grafisk designer på DS Smith antog uppdraget och resultatet blev såväl ny grafik som färgpalett för att få förpackningen att sticka ut i mängden. DS Smith säger i ett pressmeddelande att wellpappen som används i konstruktionen färgas med vattenlösliga färger, vilket gör förpackningarna återvinningsbara och miljövänliga.

– Vi gav DS Smith i uppdrag att hitta en lösning som var iögonfallande, hållbar och kompakt men som även hjälpte till att öka varumärkeskännedom och slutligen öka försäljningen. Med tanke på att vi verkar inom ett antal branscher, hade vi en hel del att tänka på för att förpackningen skulle vara effektiv samtidigt som den skulle ge en effekt, säger Heikki Koponen på Silenta Group.

– Förpackningen är i linje med Silentakoncernens hållbara ambitioner och skapar en mer sammanhållen och konsekvent varumärkesupplevelse än tidigare, säger Karri Koskela på DS Smith

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432