Hon lämnar ”VD-pallen” efter nio år på Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 3 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Efter nio år på ”VD-pallen” slutar Anna Elgh på Svenska Retursystem. (Bild Jennifer Glans)|Magnus Lagergren är styrelseordförande i Svenska Retursystem. (Bild Jennifer Glans)

Efter nio år som verkställande direktör på Svenska Retursystem har Anna Elgh meddelat bolagets styrelse att hon beslutat att lämna sitt uppdrag. Hon kommer att vara kvar i organisationen till dess att en ny VD är på plats.

Svenska Retursystem skriver i ett pressmeddelande att styrelsen har inlett processen med att rekrytera en ny VD.

”Jag och övriga i styrelsen vill rikta ett stort tack till Anna för hennes mångåriga insatser som ledare för Svenska Retursystem. Med sin breda erfarenhet inom logistik och systematiskt förbättringsarbete har Anna lett företaget med stor entusiasm och ett starkt patos mot företagets vision om en hållbar framtid. Anna har byggt en stark och modern organisation med hög kompetens till vilken styrelsen nu inleder rekryteringen av en ny VD”, säger Magnus Lagergren, ordförande i Svenska Retursystem.

Magnus Lagergren är styrelseordförande i Svenska Retursystem. (Bild Jennifer Glans)

”Jag är så stolt och tacksam över vad vi tillsammans har åstadkommit under mina år som VD. Svenska Retursystem är ett mycket speciellt företag, som lyckats behålla sin entreprenörsanda trots att bolaget haft en stark och obruten tillväxt sedan starten 1997. Företaget var då och är fortfarande en pionjär inom den cirkulära ekonomin och än idag genomsyrar hållbarhet allt vi gör. Jag känner att jag har bidragit med det jag kan för att utveckla bolaget och att det nu är dags för någon annan att ta vid. Jag kommer att arbeta med fullt engagemang till dess att en ny VD är på plats, dock senast den 1 juni 2023”, säger Anna Elgh i en kommentar.

Svenska Retursystem driver och utvecklar livsmedelsbranschens gemensamma system för distribution av varor. Distributionen sker med plastbaserade lådor och pallar som ingår i ett retursystem och kan användas om och om igen. Svenska Retursystem ägs av Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörernas förbund.
År 2021 tvättades 172 miljoner lådor och 10 miljoner pallar i någon av företagets fyra tvättanläggningar runt om i Sverige. Företaget har över 1.500 kunder, cirka 200 anställda och en årsomsättning på 798 miljoner kronor år 2021.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx