Holmen hållbaraste skogsbolag

PUBLICERAD: 31 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Skogsindustribolaget Holmen hamnar högt på World Economic Forums lista över världens mest hållbara företag.

Varje år på World Economic Forum i Davos, publiceras 100-listan över världens mest hållbara företag. Publiceringen sköts av det kanadensiska analysföretaget Corporate knights. Listan är en samlad bedömning av företagens förmåga att hantera frågor om resurshushållning, medarbetare och ekonomistyrning. Nästan 5 000 bolag har varit med i utvärderingen, där de hundra främsta får en plats på Global 100-listan.

Holmen hamnar på plats 21 och är det enda bolaget inom skogsindustrin på listan. Holmen rankas också högst av de fyra svenska bolag som kvalar in på listan, före Skandinaviska enskilda banken, Hennes & Mauritz och Ericsson. Listan toppas av Siemens AG.

Henrik Sjölund, vd och koncernchef på Holmen.

– Utnämningen är ett resultat av ett målinriktat arbete samt de strategiska val och investeringar vi har gjort för framtiden, vilket har stärkt vår hållbarhetsprofil. Det råder ingen tvekan om att skogen som råvara har goda framtidsutsikter, inte minst i omställningen mot en samhällsekonomi där produkter baserade på fossila råvaror ersätts med förnybara alternativ, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef Holmen.

Holmen är en skogsindustrikoncern som tillverkar kartong, tryckpapper och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Omsättning 17,5 miljarder kronor och antalet anställda i koncernen 3315, år 2015. Falskartongen på färskfibrer tillverkas av Iggesund Paperboard på två bruk, Iggesund i Sverige och Workington i England.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx