Högre effektivitet vid lastning i lådor

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Multivac MPS 302 Pack Stacker
Med MPS 302-modellen, lanserar Multivac en automatisk packstacker som förenklar och effektiviserar lådlastningen av tråg och djupdragna förpackningar. MPS 302 staplar förpackningarna på varandra på ett fördefinierat sätt i slutet av förpackningslinjen. Staplarna kan sedan enkelt laddas in i förberett emballage med bara en handrörelse. Den manuella hanteringen minskas med upp till 50 procent. Denna effektivitetsvinst ger en snabb avkastning på investeringen.

Tack vare flexibiliteten i förpackningsmaskinen, där både traysealers och djupdragare fungerar, och i förpackningsflödet,kanMPS302integreras i ett brett utbud av förpackningslinjer. Systemet kan också användas i ett etiketterings-och inspektionssystem, och kan stapla upp till 120 förpackningar per minut. MPS 302 producerar upp till 35 förpackningsstaplar med höjder på upp till 160 millimeter. I högpresterande djupdragningslinjer med större produktion, kan två MPS 302 packstackers integreras och arbeta parallellt. Detta gör det möjligt att –beroende på hur linjen ser ut – fördubbla förpackningstakten till 240 förpackningar per minut.

MPS302 är mycket lättillgänglig och användarvänlig med en 5,7-tums färgpekskärm, som är anslutentillenindustri-PC(IPC) 02.Systemetkan även integrerasi maskinkontrollen i end-of-line-moduler. Detta möjliggör en enhetlig recepthantering i förpackningslinjens PDA, eller förvärvsproduktionsdata. MPS302 har 14recept-minneslägen. I recepthanteringen kan även antalet förpackningar per stapel definieras.

MPS 302 är lämplig för stabila och stapelbara djupdragna förpackningar och tråg. Den är idealisk för förpackningar med modifierad atmosfär (MAP); liksom för begränsade applikationer med vakuumförpackningar. Förpackningsmåtten bör ligga mellan 80 och 250 millimeters bredd och längd, och mellan 5 och 80 millimeters höjd, medan vikten bör ligga på mellan 50 och 1000 g. Formatbyten kan göras snabbt och utan verktyg på MPS 302.

MPS 302 är i standardversionen 3170 mm lång, 970 mm bred och 1518 mm hög. Transportbandet är 1500 mm långt och utmatningsbandet bakom säkerhetsskyddet är 500 millimeter. Transporthastigheten är steglös.

Systemet uppfyller kraven för skyddsklass IP 56. Skydden är enkla att ta bort och är därför lätt att rengöra.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx