Högre effektivitet vid lastning i lådor

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Multivac MPS 302 Pack Stacker
Med MPS 302-modellen, lanserar Multivac en automatisk packstacker som förenklar och effektiviserar lådlastningen av tråg och djupdragna förpackningar. MPS 302 staplar förpackningarna på varandra på ett fördefinierat sätt i slutet av förpackningslinjen. Staplarna kan sedan enkelt laddas in i förberett emballage med bara en handrörelse. Den manuella hanteringen minskas med upp till 50 procent. Denna effektivitetsvinst ger en snabb avkastning på investeringen.

Tack vare flexibiliteten i förpackningsmaskinen, där både traysealers och djupdragare fungerar, och i förpackningsflödet,kanMPS302integreras i ett brett utbud av förpackningslinjer. Systemet kan också användas i ett etiketterings-och inspektionssystem, och kan stapla upp till 120 förpackningar per minut. MPS 302 producerar upp till 35 förpackningsstaplar med höjder på upp till 160 millimeter. I högpresterande djupdragningslinjer med större produktion, kan två MPS 302 packstackers integreras och arbeta parallellt. Detta gör det möjligt att –beroende på hur linjen ser ut – fördubbla förpackningstakten till 240 förpackningar per minut.

MPS302 är mycket lättillgänglig och användarvänlig med en 5,7-tums färgpekskärm, som är anslutentillenindustri-PC(IPC) 02.Systemetkan även integrerasi maskinkontrollen i end-of-line-moduler. Detta möjliggör en enhetlig recepthantering i förpackningslinjens PDA, eller förvärvsproduktionsdata. MPS302 har 14recept-minneslägen. I recepthanteringen kan även antalet förpackningar per stapel definieras.

MPS 302 är lämplig för stabila och stapelbara djupdragna förpackningar och tråg. Den är idealisk för förpackningar med modifierad atmosfär (MAP); liksom för begränsade applikationer med vakuumförpackningar. Förpackningsmåtten bör ligga mellan 80 och 250 millimeters bredd och längd, och mellan 5 och 80 millimeters höjd, medan vikten bör ligga på mellan 50 och 1000 g. Formatbyten kan göras snabbt och utan verktyg på MPS 302.

MPS 302 är i standardversionen 3170 mm lång, 970 mm bred och 1518 mm hög. Transportbandet är 1500 mm långt och utmatningsbandet bakom säkerhetsskyddet är 500 millimeter. Transporthastigheten är steglös.

Systemet uppfyller kraven för skyddsklass IP 56. Skydden är enkla att ta bort och är därför lätt att rengöra.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620