Hög prestanda i kompakt skal

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R kompakt

Den nya Automation PC 2100 från B&R förenar PC-världen och realtidsapplikationer. Vid behov kan Automation Runtime och Windows köras samtidigt tack vare den kraftfulla processortekniken från Intel Atom multi-core, vilket gör att Automation PC 2100 kan fungera som ett högpresterande styrsystem samtidigt som den kan fungera som en PC för sofistikerade HMI applikationer. Med de kompakta dimensioner som den har, tar den väldigt lite skåpsutrymme i anspråk.

Sin storlek till trots är Automation PC 2100 ett fullfjädrat PC-system, som representerar en milstolpe när det kommer till prestanda hos inbyggda system – med ett pris/prestanda-förhållande som inte går att slå. Tillgänglig med enkla-, dubbla- och fyr-kärniga processorer är datorkraften fullt skalbar för Automation PC 2100. I den övre delen av prestandan överträffar den till och med många av Core i-seriens processorer.

Oavsett vilken variant, gör avsaknaden av fläktar eller andra roterande komponenter att inget underhåll behövs. Andra standardfunktioner inkluderar två gigabit Ethernet-gränssnitt samt ett USB 2.0 och ett USB 3.0-gränssnitt. Fältbussanslutningar såsom Powwerlink eller CAN kan konfigureras individuellt och kompakta MLC-baserade CFast-kort med 60GB eller mer finns tillgängligt för att möta alla behov.

Grafikmotorn som används till Intel Atom processorerna kommer från Core i-teknologin och ger kraftfull bearbetning ända upp till full HD. Detta är också den första gången som DirectX 11 stöds inom detta segment och öppnar upp för fler möjligheter när det gäller att förbättra den grafiska kapaciteten för Scada och andra HMI-system.
Automation PC:n är inte mycket större än din hand men ger ändå maximal prestanda precis där den behövs.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och openSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620