Hög prestanda i kompakt skal

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R kompakt

Den nya Automation PC 2100 från B&R förenar PC-världen och realtidsapplikationer. Vid behov kan Automation Runtime och Windows köras samtidigt tack vare den kraftfulla processortekniken från Intel Atom multi-core, vilket gör att Automation PC 2100 kan fungera som ett högpresterande styrsystem samtidigt som den kan fungera som en PC för sofistikerade HMI applikationer. Med de kompakta dimensioner som den har, tar den väldigt lite skåpsutrymme i anspråk.

Sin storlek till trots är Automation PC 2100 ett fullfjädrat PC-system, som representerar en milstolpe när det kommer till prestanda hos inbyggda system – med ett pris/prestanda-förhållande som inte går att slå. Tillgänglig med enkla-, dubbla- och fyr-kärniga processorer är datorkraften fullt skalbar för Automation PC 2100. I den övre delen av prestandan överträffar den till och med många av Core i-seriens processorer.

Oavsett vilken variant, gör avsaknaden av fläktar eller andra roterande komponenter att inget underhåll behövs. Andra standardfunktioner inkluderar två gigabit Ethernet-gränssnitt samt ett USB 2.0 och ett USB 3.0-gränssnitt. Fältbussanslutningar såsom Powwerlink eller CAN kan konfigureras individuellt och kompakta MLC-baserade CFast-kort med 60GB eller mer finns tillgängligt för att möta alla behov.

Grafikmotorn som används till Intel Atom processorerna kommer från Core i-teknologin och ger kraftfull bearbetning ända upp till full HD. Detta är också den första gången som DirectX 11 stöds inom detta segment och öppnar upp för fler möjligheter när det gäller att förbättra den grafiska kapaciteten för Scada och andra HMI-system.
Automation PC:n är inte mycket större än din hand men ger ändå maximal prestanda precis där den behövs.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och openSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax