Hög prestanda i kompakt skal

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R kompakt

Den nya Automation PC 2100 från B&R förenar PC-världen och realtidsapplikationer. Vid behov kan Automation Runtime och Windows köras samtidigt tack vare den kraftfulla processortekniken från Intel Atom multi-core, vilket gör att Automation PC 2100 kan fungera som ett högpresterande styrsystem samtidigt som den kan fungera som en PC för sofistikerade HMI applikationer. Med de kompakta dimensioner som den har, tar den väldigt lite skåpsutrymme i anspråk.

Sin storlek till trots är Automation PC 2100 ett fullfjädrat PC-system, som representerar en milstolpe när det kommer till prestanda hos inbyggda system – med ett pris/prestanda-förhållande som inte går att slå. Tillgänglig med enkla-, dubbla- och fyr-kärniga processorer är datorkraften fullt skalbar för Automation PC 2100. I den övre delen av prestandan överträffar den till och med många av Core i-seriens processorer.

Oavsett vilken variant, gör avsaknaden av fläktar eller andra roterande komponenter att inget underhåll behövs. Andra standardfunktioner inkluderar två gigabit Ethernet-gränssnitt samt ett USB 2.0 och ett USB 3.0-gränssnitt. Fältbussanslutningar såsom Powwerlink eller CAN kan konfigureras individuellt och kompakta MLC-baserade CFast-kort med 60GB eller mer finns tillgängligt för att möta alla behov.

Grafikmotorn som används till Intel Atom processorerna kommer från Core i-teknologin och ger kraftfull bearbetning ända upp till full HD. Detta är också den första gången som DirectX 11 stöds inom detta segment och öppnar upp för fler möjligheter när det gäller att förbättra den grafiska kapaciteten för Scada och andra HMI-system.
Automation PC:n är inte mycket större än din hand men ger ändå maximal prestanda precis där den behövs.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och openSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x