Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

PUBLICERAD: 29 maj 2024
UPPDATERAD: 29 maj

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.

Kombo TAV-R har två oberoende skärhuvuden för att accelerera produktionshastigheten. Detta flexibla efterbehandlingssystem, som skär utan stansformar, minskar produktionstider och minskar kostnader, samtidigt som det erbjuder stor mångsidighet för både korta och komplexa produktionsserier.
Automatisk avläsning

Med de integrerade AiroPanel lastnings- och avläsningssystemen är hela produktionsprocessen helautomatiserad, vilket minskar kostnaderna och säkerställer ett nonstop arbetsflöde. Kombo TAV-R är den enda skärmaskinen som kan installeras med ett helmotoriserat rullavläsningssystem, skriver Elitron i ett pressmeddelande. Systemet kan också höjas för att ta en pall som är upp till 1380 millimeter hög, tack vare detta alternativ kan mer material lastas för ökad produktivitet.
Högre effektivitet och hållbarhet

Paolo Malatesta, Elitrons vd, säger så här om utvecklingen av Kombo TAV:

– Den här versionen av Kombo TAV representerar ett betydande framsteg inom digital efterbehandling. Systemet har förfinats för ökad produktivitet och effektivitet, vilket markerar ett viktigt skifte för branschen och stärker deras förmåga att leverera en betydande avkastning på investeringen omedelbart.

Kombo TAV sticker ut med anmärkningsvärda förbättringar på upp till 35 procent i hastighet, 40 procent i produktionseffektivitet och 30 procent mindre energiförbrukning. Detta stärker Kombo TAV:s välrenommerade position på marknaden och Elitron vill ta täten för en förnyad standard när det gäller produktivitet och miljömedvetenhet.
Redo för industri 5.0

Kombo TAV är inte bara redo för Industry 4.0, utan är förberedd för Industry 5.0 och integrationen av framtida AI-framsteg. Daniele Gallucci, president för Elitron America, säger:

– De betydande förbättringarna vi har uppnått är tack vare vårt nya rörelsesystem och omdesignade elektronik. Men tekniken är bara en del av ekvationen. Vår verkliga styrka ligger i vårt kundcentrerade förhållningssätt. Vi utvecklar inte bara produkter; vi skapar lösningar som är skräddarsydda efter våra kunders behov.
Skärsystem för alla behov

Kombo TAV är inte den enda höjdpunkten. Elitron är också inställd på att visa det kompakta Spark-skärsystemet. Designad för provproduktion, är Spark utrustad med ett mångsidigt skärhuvud med flera verktyg, Seeker System visionsystem och Stressless Working Technology vilket säkerställer en smidig övergång från design till produktion.

Möt Elitron i Düsseldorf, Hall 16, monter D11, och se deras senaste ansträngningar för att tänja på gränserna för produktivitet och automatisering.

Elitron säljs i Norden av Nize Equipment.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a