Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

PUBLICERAD: 24 augusti 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Heidi Graff på danska familjeföretaget RR Print.

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.

– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden, säger Heidi Graff på RR Print.

Det danska familjeföretaget RR Print levererar förbrukningsvaror och maskiner från en rad tillverkare i världen till den grafiska industrin i Norden, Polen och norra Tyskland. Kunderna är tryckare med fokus på bland annat tidnings- och magasintryck, arkoffset eller etiketter, kartong och förpackningar.

Nyheter på etikettmässa

Många av tillverkarna de samarbetar med visar upp nyheter på etikettmässan Labelexpo. I I RR Prints sortiment finns skärmaskiner från Rotoflex, tryckpressar från Omet och maskiner från efterbehandlingsleverantören Smag, för att nämna några. När vi ber Heidi Graff på RR Print välja ut två höjdpunkter på Labelexpo trycker hon extra på de nya flexofärgerna  från Pulse Roll Label Products:

– Vi introducerar nya Pure Tone och Pure Aqua, flexofärger från vår partner Pulse Roll Label Products. I Pulse monter 3C64 har vi färgmatchningar live varje dag, så kunderna kan se hur enkelt och snabbt det är att matcha färger när baserna är rena och kraftfulla. Det finns redan mycket intresse för de nya flexofärgerna, så jag förväntar mig att vi kommer att vara riktigt upptagna på Labelexpo igen, säger Heidi Graff.

Enklare att matcha färger

Utan tvekan är uv-flexofärgerna Pure Tone bäst säljande i RR Prints sortiment, säger Graff:

– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Vad är fördelarna med de här färgerna för tryckerierna?

Pulse lansering av monopigmenterade färger gör färgmatchning och blandning mycket enklare för skrivare. Eftersom färgerna är rena är färgmatchningen enklare och snabbare, och då det bara är CMYK plus tio basfärger plus vit i serien så kan tryckerierna ha många färre färger i lager. Samtidigt är alla våra färger lika kraftiga – och det är förmodligen den största fördelen. Alla färger och kulörer kan tryckas oavsett storlek på anilox-valsen. De flesta väljer 5 eller 6 gram rullar.

De vattenbaserade uv-flexofärgerna Pure Tone är en bästsäljare för RR Print.
Utmaningar för företag

Heidi Graff säger att en utmaning som etikettföretagen står inför i dag är att deras tryckmaskiner trycker för lite och lägger alltför mycket tid på att växla mellan varje jobb. De tjänar bara pengar när maskinerna rullar.

– Vårt huvudsakliga jobb är att hjälpa tryckföretagen att öka deras effektivitet så att de får mer produktionstimmar på sina maskiner. I små länder som de nordiska länderna är det viktigt att ha mycket flexibla maskiner – vi har svårt, till skillnad från till exempel, Tyskland, att ha dedikerade maskiner för att bara skriva ut en slags uppgifter för en kund. Flexibilitet och snabb förändring är nyckelord för nordiska etikettskrivare nu och imorgon.

Hur satsar ni framåt?
– Vi letar alltid efter nya möjligheter, tekniker, nischer som kan hjälpa våra kunder att bli ännu bättre. Etikett- och förpackningsindustrin är viktig för oss och tydligt där vi ser den största tillväxten och intresset för vad vi kan erbjuda. Vi fortsätter att utveckla RR Print i den riktningen, så att vi i framtiden också kan erbjuda våra kunder de lösningar som kan göra dem ännu bättre.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x