Här ser Brobygrafiska efterfrågan – ansöker om nya utbildningar

PUBLICERAD: 28 november 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Nya utbildningar med start hösten 2021 kan bli verklighet hos Brobygrafiska i Sunne.

Den grafiska yrkeshögskolan planerar att ansöka om tolv nya utbildningar, och en drös av dessa finns inom förpackningsområdet.

Nya utbildningar och vidareutbildningar inom den grafiska branschen kan bli verklighet hos Brobygrafiska i Sunne. Med finansiellt stöd från Grafiska företagens stipendiefond ansöker yrkesskolan om tolv nya utbildningar.

Utbildningsstart 2021

Enligt skolan är syftet med utökandet av nya utbildningar att skapa branschbreddning, möta branschens utmaningar, och öka kompetensförsörjningen.

– Vår plan är att ansöka om 12 utbildningar i juni 2020, utbildningsstart hösten 2021, säger Per Branzén som är verksamhetsledare på Brobygrafiska i ett pressmeddelande.

Grafiska- och digitala tjänster

Bland de nya utbildningarna finns både grafiska- och digitala tjänster, och en hel del inom förpackningsområdet – tjänsteutvecklare inom förpacknings-UX, förpackningsvisualisering, Förpackningskonstruktör, Printdesign / Typografi och AD Inriktning mot förpackningsdesign. Alla nya utbildningar hittar du här.

Önskar att branschen är delaktig

Per Branzén säger att de ansöker om utbildningar där de har sett en efterfrågan i arbetslivet:

– Branschens delaktighet är dock vår största avgörande faktor för att vi ska få våra utbildningar godkända och därför välkomnar vi all input vi kan få, säger Per Branzén.

Brobygrafiska samarbetar med företag i branschen och dessa kan i förlängningen rekrytera personal direkt från en utbildning som de är med och formar.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x