Här får varmfolieringen tala

PUBLICERAD: 14 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Obestruken kraftliner och varmfoliering blev förpackningsvalet till en ny rågwhisky.

En obestruken vit kraftliner från Metsä Board blev valet när en exklusiv rågwhisky från The Helsinki Distilling Company fick sin förpackningsdesign.

Förpackningen är tillverkad av mikrowell i låg ytvikt med samtliga skikt av MetsäBoard Natural WKL Bright. Förpackningen med det obestrukna materialet saknar helt tryck. Istället är designdetaljerna helt gjorda med varmfoliering. Enligt Ilkka Harju, Packaging Services Director hos Metsä Board,  ger det en bra balans mellan ytstrukturen och metallelementen från folien.

– Kraftlinern har de ideala och naturliga egenskaperna för att kombineras med designens präglade och folierade delar och på så vis fås en vacker 3d-effekt och visuell kontrast, säger han i ett pressmeddelande.

Rågwhiskyn har fått namnet Helsinki White Dog och lanseras som en ny lyxsprit från The Helsinki Distilling Company.

– På konsumentmarknaden har förpackningen en mycket stor betydelse. Den skapar första intrycket av varumärket liksom en förväntan av hur produkten ska smaka, säger Kai Kilpinen på finska The Helsinki Distilling Company.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x