Han ska göra Packbridge ännu mer
relevant för medlemmarna

PUBLICERAD: 12 november 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Peter Jhaveri är sedan 31 oktober ny styrelseordförande för förpackningsorganisationen Packbridge.

– Packbridge är ett unikt bolag, säger Peter Jhaveri, ny styrelseordförande i Packbridge, i en intervju med Pack Sweden.

Förpackningsklustret Packbridge har utsett en ny styrelseordförande, Peter Jhaveri. Han har 25 års erfarenhet från förpackningsbranschen, främst inom pappers- och plastindustrin. Under åren har Peter Jhaveri bland annat haft chefsposter i Tetra Pak och BillerudKorsnäs. För närvarande är han vd i konsultföretaget Growder AB i Malmö som verkar inom management och ledarskapsutveckling.

Vad ser du blir de viktigaste uppgifterna för dig i din nya roll, och vad kommer du kunna bidra med?
– Packbridge är ett unikt bolag och organisation med nästan 200 medlemmar från industri, akademien och den offentliga sektorn. Som styrelseordförande vill jag, tillsammans med hela styrelsen och den operativa ledningen, om möjligt göra Packbridge ännu mer relevant för sina medlemmar och driva de gemensamma utmaningar som förpackningsindustrin står inför. Jag hoppas med mina många år av erfarenhet i förpackningsbranschen på flera håll i världen kunna ge nya perspektiv till det arbetet, säger Peter Jhaveri.

Hur upplever du att Packbridge mår i dag som organisation?

– Mina första intryck är enbart goda då jag träffat en engagerad styrelse och en aktivt drivande operativ ledning. Jag vill nu också få in mer information från Packbridge medlemmar om vårt arbete och resultat.

Vad blir viktiga faktorer i Packbridge framtida roll och utveckling?

– En organisation av Packbridge slag lever på sin relevans för medlemmarna. Omvärlden är hela tiden i förändring, och det påverkar även förpackningsbranschen. Det gäller att vara i framkanten av den förändringen och i största möjliga mån leda den. Skåne och södra Sverige har en tradition av en stark förpackningsindustri. Detta ska vi med Packbridge försöka stärka ännu mer och samtidigt rikta ögonen utåt mot en omvärld med ännu fler globala utmaningar och möjligheter.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x