Han tar över ledarrollen i Pro Carton

PUBLICERAD: 21 juni 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Horst Bittermann tar rodret för kartongorganisationen Pro Carton.

Europeiska kartongorganisationens nya ordförande tror starkt på att kartongen blir det naturliga valet för förpackningar.

Horst Bittermann heter den nya ordföranden för den europeiska kartongorganisationen Pro Carton:

– Jag är glad över att bli ordförande för Pro Carton i denna spännande tid för kartongindustrin. Pro Carton är röst för kartong och vikbara kartonger – det naturliga valet för förpackningar. Jag tror att vi måste kommunicera hållbarhet kring våra produkter ännu intensivare och tydligare till varumärkesägare, återförsäljare och till sist slutkunder.

Horst Bittermann har erfarenhet av klassisk marknadsföring, kommunikation och forskning. Han har bland annat 15 års erfarenhet inom detaljhandeln i en mängd olika ledande försäljnings- och marknadsföringsroller. Han kom in i förpackningsindustrin för tio år sedan och är nu ansvarig för marknadsföringen på MM Karton samt för att driva företagets säljorganisation mot detalj- och läkemedelshandeln och dagligvaruhandeln.

Han säger att förpackningen har tre huvudfunktioner på tre huvudfunktioner – skydda produkten, främja försäljningen, och skydda miljön. Kartonger kan uppfylla alla dessa och är tillverkad av förnybara källor, är biologiskt nedbrytbar och är praktiskt taget helt återvinningsbar.

– Jag är helt övertygad om att kartongskivor och vikbara kartonger kommer att bli vinnaren under det kommande decenniet och att Pro Carton kan spela en viktig roll för att nå den framgången.

Horst Bittermann tar över som ordförande efter Roland Rex som innehaft posten under åtta år.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx