Han tar över ledarrollen i Pro Carton

PUBLICERAD: 21 juni 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Horst Bittermann tar rodret för kartongorganisationen Pro Carton.

Europeiska kartongorganisationens nya ordförande tror starkt på att kartongen blir det naturliga valet för förpackningar.

Horst Bittermann heter den nya ordföranden för den europeiska kartongorganisationen Pro Carton:

– Jag är glad över att bli ordförande för Pro Carton i denna spännande tid för kartongindustrin. Pro Carton är röst för kartong och vikbara kartonger – det naturliga valet för förpackningar. Jag tror att vi måste kommunicera hållbarhet kring våra produkter ännu intensivare och tydligare till varumärkesägare, återförsäljare och till sist slutkunder.

Horst Bittermann har erfarenhet av klassisk marknadsföring, kommunikation och forskning. Han har bland annat 15 års erfarenhet inom detaljhandeln i en mängd olika ledande försäljnings- och marknadsföringsroller. Han kom in i förpackningsindustrin för tio år sedan och är nu ansvarig för marknadsföringen på MM Karton samt för att driva företagets säljorganisation mot detalj- och läkemedelshandeln och dagligvaruhandeln.

Han säger att förpackningen har tre huvudfunktioner på tre huvudfunktioner – skydda produkten, främja försäljningen, och skydda miljön. Kartonger kan uppfylla alla dessa och är tillverkad av förnybara källor, är biologiskt nedbrytbar och är praktiskt taget helt återvinningsbar.

– Jag är helt övertygad om att kartongskivor och vikbara kartonger kommer att bli vinnaren under det kommande decenniet och att Pro Carton kan spela en viktig roll för att nå den framgången.

Horst Bittermann tar över som ordförande efter Roland Rex som innehaft posten under åtta år.

 

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x