Han blir Nordenchef för Rockwell Automation

PUBLICERAD: 19 september 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Felix Langkjaer ska leda arbetet med att utveckla Rockwell Automations affärer i de nordiska länderna samt i Baltikum.

Felix Langkjaer, blir ny Nordenchef för Rockwell Automation.

Rockwell Automation har utsett Felix Langkjaer till ny vd. Han kommer leda arbetet för Rockwell Automations svenska och danska bolag, samt vara försäljningsdirektör för hela Norden och Baltikum. Detta kommer att innebära mer närvaro från Rockwell Automation samt ett mer utvecklat nät av distributörer och certifierade systemintegratörer. Felix Langkjaer säger att verksamheten i Sverige och Danmark är företagets grundpelare och ska så förbli även då de kommer utveckla alla marknader i Norden och Baltikum.

– För mig känns det väldigt roligt att få det nordiska ansvaret för Rockwell Automation. Jag tycker också att jag har förutsättningar med min långa erfarenhet av branschen, men också både med min svenska och danska bakgrund, säger Felix Langkjaer.

Rockwell Automation har verkat i Norden under lång tid och är speciellt framträdande i Danmark och på den danska marknaden. De har haft en särskilt stark närvaro inom industrier som livsmedel, läkemedel, metall- och gruvindustrin, cement, bilindustri samt olje- & gasindustrin.

– Det känns väldigt bra att ha fått Felix ombord hos oss. Han har visat att han kan branschen väldigt väl. Dessutom kommer hans stora kunnande inom processautomation väl till pass, liksom kunskaperna om de olika marknaderna. Jag ser fram emot vårt nära samarbete med att utveckla vår nordiska verksamhet” säger Susana Gonzalez, regional vice President på Rockwell Automation.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432