Grönt ljus för 100 utbildningsplatser

PUBLICERAD: 26 januari 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne startar grafiska utbildningar i höst. Foto: Brobygrafiska

Brobygrafiska har beviljats yrkeshögskoleutbildningar för att utbilda morgondagens förpackningsdesigner och digital designer.

I mycket hård konkurrens har Myndigheten för yrkeshögskolan återigen beviljat Brobygrafiskas yrkeshögskoleutbildningar; förpackningsdesigner och digital designer. Utbildningarna drar igång i höst. Det skriver Brobygrafiska på sin sajt.

Totalt hundra platser

Ytterligare en utbildning har fått klartecken. Det gäller grafisk formgivare/tekniker. De tre utbildningarna innebär totalt 100 sökbara platser. Enligt skolan i Sunne är utbildningarna specialutformade utifrån de kompetenskrav branschen efterfrågar. Utbildningen till förpackningsdesigner har sammanlagt 30 platser, digital designer 35 platser och grafisk formgivare/tekniker 35 platser.

”Otroligt viktigt”

I samband med att beslutet från Myndigheten för yrkeshögskolan meddelades kommenterade Evelina Nilsson, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska, nyheten på Linkedin:

”Dagens beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan är otroligt viktigt för den fortsatta kompetensförsörjningen i våra branscher – som en av få skolor kvar inom den grafiska branschen och som en skola i framkant inom Data/IT så är vi på Brobygrafiska en nyckelspelare.”

Läs vidare

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning

Ett mer hållbart designkoncept från Electrolux

Electrolux Groups in-house designteam har tillsammans med BVD tagit fram en ny förpackningsdesign som ska väcka känslor via en brun kartongförpackning.
Electroluxx

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning