Fusion klar i Arlöv –
Frontpac förvärvar Antpac

PUBLICERAD: 29 mars 2019
UPPDATERAD: 24 januari

 

Martin Enocson tar vd-positionen i både Frontpac och Antpac.

Arlövsföretagen FrontPac och Antpac går samman och bildar en förpackningsverksamhet som kan ta sig an såväl små som stora uppdrag.
– Vi kompletterar varandra väl, säger Frontpacs vd Martin Enocson som även tar vd-posten i Antpac.

De båda förpackningsföretagen i Arlöv, Frontpac och Antpac fusioneras. FrontPac förvärvar samtliga aktier i Antpac och sammanslagningen sker omgående.

Foto: André de Loisted

Varför känner ni att den här sammanslagningen är rätt väg att gå?

– Vi kompletterar varandra väl. Och även när det gäller våra produktionsprocesser där vi kan dra fördelar av varandra, säger Martin Enocson, vd på Frontpac och radar upp exempel på hur de båda företagen kommer att komplettera varandra och bli en större helhetsleverantör.

Bägge bolagen är verksamma inom offsettryckta wellförpackningar, men Antpac har i dag inget eget tryckeri, men det har Frontpac. Vidare producerar de vanligen större volymer till skillnad mot Antpac som haft fokus på mindre volymer.

Tillverkningen kommer att fortsätta i båda företagens fabriker och på sikt är målet att fortsätta växa i Sverige, trygga arbetstillfällen och fortsätta att investera i ny teknik. Martin Enocsson berättar vidare att företagen tillsvidare kommer att behålla sina respektive namn. Däremot går Enocsson in som vd i båda bolagen.

Tillsammans kommer bolagen omsätta närmare 300 miljoner kronor och leverera förpackningar i 25 länder med 150 medarbetare.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x