Full kontroll på tryckluftsförbrukningen

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics flödesmätare
Nya flödesmätaren AF1 från Aventics har full kontroll på luftförbrukningen och optimerar effektiviteten. Flödesmätaren jämför de faktiska värdena i en anläggning med inställda process­värden, vilket gör att flödet kontrolleras med största precision. Mätningarna bidrar också till att upptäcka större läckage och slitage i anläggningen som leder till ökad luftförbruk­ning. Flödesmätaren rapporterar ökad luftförbrukning till styrenheten via en larmsignal.

Energiförluster undviks och resulterar i en sänkt totalkostnad. AF1 kan används som en fristående enhet eller i kombination med luftberednings enheter från serie AS. Den har två PNP­-utgångar samt en analog utgång, 0­-10V eller 4­-20mA. Användaren kan ställa in brytpunkter för de två utgångarna på basis av flödeshastigheten, luftkonsumtion, eller tryck. Den analoga utgången anger värdet på flödeshastigheten. AF1 levereras i två flödesområden, 150­-2.000 l/min eller 250­-5.000 l/min.

Samtliga mätbara variabler visas på en bakgrundsbelyst display och operatören kan själv välja måttenhet med hjälp av de internationella SI­-enheterna. Utifrån val av monteringssats kan AF1 monteras som en fristående enhet eller integreras i alla förekommande storlekar av Aventics luftbehandlingsenheter (serie AS). AF1 flödesmätare registrerar flödet och tryckluftsförbrukningen i ett och samma system, vilket bidrar till full kontroll på förbrukningen och därmed optimerad energieffektivitet.

Aventics är en ledande tillverkare när det gäller pneumatikkomponenter och -system samt specialanvändningar. Företaget tillverkar skräddarsydda lösningar och tjänster för branscherna Industrial Automation, Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy och Marine Technology. Tack vare elektronikintegrering, användning av avancerade material och fokusering på maskinsäkerhet är pneumatikspecialisten en spjutspets när det gäller enkel och intelligent teknologi.

Aventics kan blicka tillbaka på över 150 år av pneumatikerfarenhet och sysselsätter cirka 2 100 medarbetare världen över. Förutom fabrikerna i Tyskland (Laatzen), Frankrike (Bonneville), Ungern (Eger), USA (Lexington) och Kina (Changzhou) är Aventics representerade i över 40 länder. Aventics Group har flera certifieringar, bl a ISO 9001 och ISO/TS 16949 för kvalitet, ISO 50001 för energiledningssystem och ISO 14001 för miljöledningssystem.
Bifogade filer

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx