Full kontroll på tryckluftsförbrukningen

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics flödesmätare
Nya flödesmätaren AF1 från Aventics har full kontroll på luftförbrukningen och optimerar effektiviteten. Flödesmätaren jämför de faktiska värdena i en anläggning med inställda process­värden, vilket gör att flödet kontrolleras med största precision. Mätningarna bidrar också till att upptäcka större läckage och slitage i anläggningen som leder till ökad luftförbruk­ning. Flödesmätaren rapporterar ökad luftförbrukning till styrenheten via en larmsignal.

Energiförluster undviks och resulterar i en sänkt totalkostnad. AF1 kan används som en fristående enhet eller i kombination med luftberednings enheter från serie AS. Den har två PNP­-utgångar samt en analog utgång, 0­-10V eller 4­-20mA. Användaren kan ställa in brytpunkter för de två utgångarna på basis av flödeshastigheten, luftkonsumtion, eller tryck. Den analoga utgången anger värdet på flödeshastigheten. AF1 levereras i två flödesområden, 150­-2.000 l/min eller 250­-5.000 l/min.

Samtliga mätbara variabler visas på en bakgrundsbelyst display och operatören kan själv välja måttenhet med hjälp av de internationella SI­-enheterna. Utifrån val av monteringssats kan AF1 monteras som en fristående enhet eller integreras i alla förekommande storlekar av Aventics luftbehandlingsenheter (serie AS). AF1 flödesmätare registrerar flödet och tryckluftsförbrukningen i ett och samma system, vilket bidrar till full kontroll på förbrukningen och därmed optimerad energieffektivitet.

Aventics är en ledande tillverkare när det gäller pneumatikkomponenter och -system samt specialanvändningar. Företaget tillverkar skräddarsydda lösningar och tjänster för branscherna Industrial Automation, Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy och Marine Technology. Tack vare elektronikintegrering, användning av avancerade material och fokusering på maskinsäkerhet är pneumatikspecialisten en spjutspets när det gäller enkel och intelligent teknologi.

Aventics kan blicka tillbaka på över 150 år av pneumatikerfarenhet och sysselsätter cirka 2 100 medarbetare världen över. Förutom fabrikerna i Tyskland (Laatzen), Frankrike (Bonneville), Ungern (Eger), USA (Lexington) och Kina (Changzhou) är Aventics representerade i över 40 länder. Aventics Group har flera certifieringar, bl a ISO 9001 och ISO/TS 16949 för kvalitet, ISO 50001 för energiledningssystem och ISO 14001 för miljöledningssystem.
Bifogade filer

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x