Full kontroll på tryckluftsförbrukningen

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics flödesmätare
Nya flödesmätaren AF1 från Aventics har full kontroll på luftförbrukningen och optimerar effektiviteten. Flödesmätaren jämför de faktiska värdena i en anläggning med inställda process­värden, vilket gör att flödet kontrolleras med största precision. Mätningarna bidrar också till att upptäcka större läckage och slitage i anläggningen som leder till ökad luftförbruk­ning. Flödesmätaren rapporterar ökad luftförbrukning till styrenheten via en larmsignal.

Energiförluster undviks och resulterar i en sänkt totalkostnad. AF1 kan används som en fristående enhet eller i kombination med luftberednings enheter från serie AS. Den har två PNP­-utgångar samt en analog utgång, 0­-10V eller 4­-20mA. Användaren kan ställa in brytpunkter för de två utgångarna på basis av flödeshastigheten, luftkonsumtion, eller tryck. Den analoga utgången anger värdet på flödeshastigheten. AF1 levereras i två flödesområden, 150­-2.000 l/min eller 250­-5.000 l/min.

Samtliga mätbara variabler visas på en bakgrundsbelyst display och operatören kan själv välja måttenhet med hjälp av de internationella SI­-enheterna. Utifrån val av monteringssats kan AF1 monteras som en fristående enhet eller integreras i alla förekommande storlekar av Aventics luftbehandlingsenheter (serie AS). AF1 flödesmätare registrerar flödet och tryckluftsförbrukningen i ett och samma system, vilket bidrar till full kontroll på förbrukningen och därmed optimerad energieffektivitet.

Aventics är en ledande tillverkare när det gäller pneumatikkomponenter och -system samt specialanvändningar. Företaget tillverkar skräddarsydda lösningar och tjänster för branscherna Industrial Automation, Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy och Marine Technology. Tack vare elektronikintegrering, användning av avancerade material och fokusering på maskinsäkerhet är pneumatikspecialisten en spjutspets när det gäller enkel och intelligent teknologi.

Aventics kan blicka tillbaka på över 150 år av pneumatikerfarenhet och sysselsätter cirka 2 100 medarbetare världen över. Förutom fabrikerna i Tyskland (Laatzen), Frankrike (Bonneville), Ungern (Eger), USA (Lexington) och Kina (Changzhou) är Aventics representerade i över 40 länder. Aventics Group har flera certifieringar, bl a ISO 9001 och ISO/TS 16949 för kvalitet, ISO 50001 för energiledningssystem och ISO 14001 för miljöledningssystem.
Bifogade filer

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax