Förvärvar i Finland

PUBLICERAD: 20 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

boxon-finland

Boxon – ett ledande skandinaviskt förpackningsföretag och Finnstaples Group – ett ledande finskt förpackningsföretag, kommer att samverka och förenar sina krafter och startar ett nära samarbete. Det innebär att Boxon-koncernen tillsammans med Finnstaples får en marknadsledande position i Norden med en total omsättning på 125 miljoner euro. Under den här processen kommer både Oy Finnstaples Ab och Packlink Oy fusioneras och bli ett bolag vid utgången av 2016. De kommer dock redan från idag börja arbeta under namnet Boxon Oy.

Kunderna kommer tjäna på att ha en samarbetspartner inom förpackningar som har verksamhet i alla nordiska länder. Steg-för-steg kommer vi att kunna erbjuda ett komplett sortiment av förpackningar, förpackningsmaskiner, märkningar och andra tjänster.

– Vi är glada över att kunna meddela att vi nu har möjlighet att erbjuda både finländska och nordiska kunder ett bredare utbud av produkter och tjänster, säger Jukka Korpio, VD för Finnstaples Group.

– Vi tar ännu ett steg för att följa våra kunder geografiskt genom att skapa en lokal närvaro med ett komplett utbud av produkter och tjänster även i Finland. Både befintliga och nya kunder kommer att gynnas av att ha en stark samarbetspartner på samtliga nordiska marknader. Vi är glada över att ha joined forces med Finnstaples Group och få vara med och utveckla den finska marknaden, säger Anders Yllfors, VD för Boxon Group.

Boxon är ett internationell förpackningsbolag med verksamhet inom tre områden. Lönsamma förpackningslösningar, intelligent märkning och etikettering samt säker bulkhantering för stora volymer. Boxon finns i Skandinavien, Europa och Asian och omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620