Fortsatt tillväxt och expansion

PUBLICERAD: 29 april 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&Rs rekordomsättning på 535 000 000 € under 2014 är en imponerande tillväxt på 13 procent.

_Vi avser att fortsätta på den här kursen och att fortsätta expandera, meddelade general manager Peter Gucher vid företagets internationella presskonferens, som hölls i mitten av april i Hannover, Tyskland.

B&Rs tillväxt har varit jämnt fördelad över hela Europa, Amerika och Asien. De senaste månaderna har antalet dotterbolag utökats i Japan och Singapore, samtidigt fortsätter bolaget att stärka sin position i Europa och Amerika. Nya kontor kommer snart att öppnas i Europa samt i Central- och Sydamerika.

– Vi grundar nya dotterbolag kontinuerligt och öppnar samtidigt nya lokalkontor för att stärka vår marknadsposition ytterligare, förklarar Peter Gucher.

B&R förser europeiska och amerikanska maskintillverkare med produktionsanläggningar på alla fem kontinenter.

– I Indien, partnerlandet för årets Hannovermässa, har vi etablerat oss bland de tre största leverantörerna av automationslösningar.

PV Sivaram, vd för B&R Indien, understryker den viktiga roll som Indien spelat för B&Rs övergripande strategi. Den indiska ekonomin växer snabbt, tillverkningsindustrin ökar dubbelt så snabbt som BNP.

– Under de närmsta åren kommer andelen indiska industrivaror på den globala marknaden öka oproportionerligt, och med den efterfrågan på automationsteknik bland Indiens maskintillverkare, förutspår PV Sivaram.

Modularitet, flexibilitet och en generell integrering har varit kännetecken för B&R under många år. Som ett resultat av det är B&Rs kunder redan rustade för att hantera de utmaningar som Industri 4.0 innebär, kommenterar Peter Gucher.

Han menar att det perfekta verktyget för att möta utmaningarna är B&Rs universella automatiseringsprogramvara, Automation Studio, och dess processtyrningssystem, APROL – förutom företagets senaste innovationer, mapp-teknik och treaxliga ACOPOS P3 servoenhet. B&R fastställde nyligen ännu en milstolpe med införandet av reaktionsteknik för säkerhetsapplikationer.

– Vi är mycket stolta att kunna erbjuda världens snabbaste programmerbara säkerhetsteknik, säger Peter Gucher.
– Med APROL breddar B&R  vi vårt fokus till att omfatta inte bara maskin- och systemtillverkare, utan även anläggningsoperatörerer. Med våra ”ready-to-use” paket, erbjuder vi användarvänliga lösningar för processdatainsamling, tillståndsövervakning och energiövervakning, säger Peter Gucher.

Under 2014 uppnådde B&R försäljningsintäkter på över € 500 miljoner. B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet POWERLINK och openSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

BuR_Peter_Gucher01_cmyk_print

 B&Rs General Manager Peter Gucher:
”Våra innovationer har hjälpt oss att öka B&Rs marknadsandelar avsevärt”.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x