Fortsatt tillväxt och expansion

PUBLICERAD: 29 april 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&Rs rekordomsättning på 535 000 000 € under 2014 är en imponerande tillväxt på 13 procent.

_Vi avser att fortsätta på den här kursen och att fortsätta expandera, meddelade general manager Peter Gucher vid företagets internationella presskonferens, som hölls i mitten av april i Hannover, Tyskland.

B&Rs tillväxt har varit jämnt fördelad över hela Europa, Amerika och Asien. De senaste månaderna har antalet dotterbolag utökats i Japan och Singapore, samtidigt fortsätter bolaget att stärka sin position i Europa och Amerika. Nya kontor kommer snart att öppnas i Europa samt i Central- och Sydamerika.

– Vi grundar nya dotterbolag kontinuerligt och öppnar samtidigt nya lokalkontor för att stärka vår marknadsposition ytterligare, förklarar Peter Gucher.

B&R förser europeiska och amerikanska maskintillverkare med produktionsanläggningar på alla fem kontinenter.

– I Indien, partnerlandet för årets Hannovermässa, har vi etablerat oss bland de tre största leverantörerna av automationslösningar.

PV Sivaram, vd för B&R Indien, understryker den viktiga roll som Indien spelat för B&Rs övergripande strategi. Den indiska ekonomin växer snabbt, tillverkningsindustrin ökar dubbelt så snabbt som BNP.

– Under de närmsta åren kommer andelen indiska industrivaror på den globala marknaden öka oproportionerligt, och med den efterfrågan på automationsteknik bland Indiens maskintillverkare, förutspår PV Sivaram.

Modularitet, flexibilitet och en generell integrering har varit kännetecken för B&R under många år. Som ett resultat av det är B&Rs kunder redan rustade för att hantera de utmaningar som Industri 4.0 innebär, kommenterar Peter Gucher.

Han menar att det perfekta verktyget för att möta utmaningarna är B&Rs universella automatiseringsprogramvara, Automation Studio, och dess processtyrningssystem, APROL – förutom företagets senaste innovationer, mapp-teknik och treaxliga ACOPOS P3 servoenhet. B&R fastställde nyligen ännu en milstolpe med införandet av reaktionsteknik för säkerhetsapplikationer.

– Vi är mycket stolta att kunna erbjuda världens snabbaste programmerbara säkerhetsteknik, säger Peter Gucher.
– Med APROL breddar B&R  vi vårt fokus till att omfatta inte bara maskin- och systemtillverkare, utan även anläggningsoperatörerer. Med våra ”ready-to-use” paket, erbjuder vi användarvänliga lösningar för processdatainsamling, tillståndsövervakning och energiövervakning, säger Peter Gucher.

Under 2014 uppnådde B&R försäljningsintäkter på över € 500 miljoner. B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet POWERLINK och openSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

BuR_Peter_Gucher01_cmyk_print

 B&Rs General Manager Peter Gucher:
”Våra innovationer har hjälpt oss att öka B&Rs marknadsandelar avsevärt”.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx