Förstärker serviceerbjudandet

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 17 mars

För att ytterligare utveckla servicegraden och kompentensen, har ett strategiskt samarbete inletts mellan Boxon AB och Solotec AB. Solotec är ett renodlat serviceföretag specialiserat inom el, mekanik och pneumatik. Samarbetet innebär att Boxons serviceorganisation för förpackningsmaskiner numera består av ca 20 kompetenta servicetekniker.

Sedan sex år tillbaka har Boxon utvecklat ett brett maskinprogram inom förpackningsmaskiner – såsom sträckfilmsmaskiner, krympfilmsmaskiner, bandmaskiner, tejpmaskiner, banderolleringsmaskiner, trågresare – och dessutom genomfört specialprojekt med hela förpackningslinjer.

Boxon har dessutom kompletterat med ett fullskaligt program inom ”intelligent märkning” sedan 2013, som inkluderar såväl maskinlösningar, etiketter, bläck, laser och termotransfer – vilka också med fördel kan integreras med förpackningsmaskinerna. Erbjudandet inom märkning omfattar dessutom service på samtliga maskiner. Servicen avseende dessa maskiner omfattas inte av ovannämnda samarbete, då tio tekniker inom detta område utföres direkt av Boxon Systems AB.

Målsättningen är att förbättra servicegraden, tillgängligheten och bredda kompetensen – allt för att öka kundnöjdheten. Under januari och februari har Boxon investerat i kompetensutveckling samt byggt upp en förbättrad IT-struktur för att säkerställa högre servicegrad och mer kundnytta. Samarbetet med Solotec har inletts den 1 mars.

Boxons servicekoordination kommer att ledas av Lars Johansson och Johan Hallbeck. Boxon har fortsatt ansvaret för samtliga relationer med kund, såväl tecknade serviceavtal som garantier och fakturering.

Boxon är ett internationell förpackningsbolag med verksamhet inom tre områden. Lönsamma förpackningslösningar, intelligent märkning och etikettering samt säker bulkhantering för stora volymer. Boxon finns i Skandinavien, Europa och Asian. Vi omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontor i Helsingborg.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}