Förpackningsjätte sätter nio miljömål

PUBLICERAD: 21 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Det globala förpackningsföretaget DS Smith sätter upp nio mål för sin verksamhet inom förpackning, plast, papper och återvinning.

DS Smith bygger vidare med nya mål för en hållbar utveckling. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de nått de flesta av sina energi-, vatten-, och avfallsmål före utsatt tid.  I företagets hållbarhetsrapport för 2018 framgår att 71 procent av åtagandena har uppnåtts eller utvecklats enligt plan. Dessa innefattar bland annat att 95 procent av affärsenheterna för förpackning och papper numera är FSC-certifierade och att företaget har som mål att fortsatt vara bland de fem största företagen som nomineras till utmärkelsen EcoVadis – ett system för utvärdering av leverantörers miljöaspekter, arbetsförhållanden, affärsansvar och underleverantörer. DS Smith skriver även att de kommer fortsätta arbeta tillsammans med kunder i större utsträckning för att utveckla optimala varumärkesförpackningar som är logistiskt utformade.

DS Smith koncernchef Miles Roberts säger att innovativa förpackningar spelar en nyckelroll och hjälper till att lösa ett antal globala utmaningar för en hållbar utveckling.

– Vi måste göra mer för att säkerställa att den positiva effekten av bra och hållbara förpackningar inte glöms bort. Med förpackningar som allt mer är föremål för offentlig granskning behöver vi alla göra mer för att hjälpa till med att lösa utmaningarna med ”dåliga förpackningar” genom att arbeta med industrin, statsförvaltningar, lokala myndigheter, varumärkesägare, återförsäljare, återvinningsföretag och konsumenter.

Bland de nya målen, som ska utvärderas kontinuerligt,  lovar det globala förpackningsföretaget att tillverka helt återanvändbara eller helt återvinningsbara förpackningar senast 2025, samt att använda helt återvunnet eller ursprungscertifierat papper senast 2020. Företaget kommer också verka för att 100 procent av leverantörerna uppfyller företagets hållbarhetsstandarder senast år 2025, samt att de fram till år 2030 minskar sina koldioxidutsläpp med 30 procent per ton produktion, jämfört med 2015 års nivå.

 

 

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

Hämnas vi på lagen om fastsatta förslutningar?

Det är många som retar sig på kravet att förslutningarna av plast ska sitta fast på förpackningen, ett EU-beslut som förväntas minska nedskräpningen i naturen. I Håll Sverige Rents nationella skräpmätning verkar det som att resultatet blivit tvärt om.
Tethered_caps_survey_Sidel_01

Här är de elva nominerade företagen till Grønt Punkt Norges tävling Plastløftet

År 2024 har totalt 94 norska verksamheter genomfört Plastløftet och den 9 april tävlar elva av dessa om de fyra Plastløftepriserna som delas ut i kategorierna: "Ökad användning av återvunnen plast", "Minskning av onödig plast", "Design för återvinning" och "Hållbarhet". Här är de nominerade.
Design uten navn - 1

Är det här greenwashing Lego?

Lego är inne i en period där man byter ut sina plastpåsar med klotsarna som ligger i en kartongförpackning. Man byter till papperspåsar av miljöskäl, men hur är det egentligen? I Holland har en miljökämpe testat papperspåsarna.
Lego1x

Naturvårdsverket ska anpassa och komplettera regelverket för förpackningar

Regeringen ger Naturvårdsverket i uppdrag att lämna förslag på hur det svenska regelverket ska anpassas och kompletteras med anledning av EU:s förordning om förpackningar och förpackningsavfall, PPWR.
romina-pourmokhtari-1-1-1920x1280x