Förpackningsföretag lanserar skyddsvisir av kartong och plast

PUBLICERAD: 11 augusti 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Skyddsvisiren som har en mindre mängd plast tillverkas hos Front Pac i Arlöv utanför Malmö.

Förpackningsproducenten Front Pac har i samarbete med Oppboga Bruk utvecklat ett skyddsvisir – av kartong och plast.

I spåren av covid-19 har behovet av skyddsutrustning ökat. Nu har Front Pac i samarbete med Oppboga Bruk utvecklat ett skyddsvisir som består av av plast i kombination med FSC-märkt kartong.

Mindre mängd plast

Tillverkningen sker i Front Pacs lokaler i Arlöv utanför Malmö. Enligt företaget är fördelen med visiren att mängden plast minimeras, vilket de menar löser problemet med den stora efterfrågan av genomskinlig plast i kombination med en begränsad tillgång som gör att tillverkningskostnaden blir hög.

– Ett skyddsvisir bestående av mindre mängd plast är inte bara bättre för miljön utan kan även öka tillgängligheten då fler visir kan produceras utifrån en begränsad tillgång till plast säger Andrew Robinson, vd för Oppboga Bruk.

Godkänt för användning

Jesper Ladelfa, försäljningschef hos FrontPac säger att visiret är godkänt av Arbetsmiljöverket och unikt i sitt slag ur tre perspektiv; miljö, applicering och prissättning:

– Förutom plastfönstret så är visiret baserat på FSC-certifierad cellulosa. Applicering är enkel då det är färdigmonterat vid leverans. Visiren produceras maskinellt och kostnadseffektivt vilket innebär att vi kan presentera ett visir till det lägsta priset på marknaden.

Visiret är en engångsartikel som kasseras direkt efter användning.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx