Förpackningsföretag satsar fullt ut med inkjet

PUBLICERAD: 27 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari

Förpackningsföretaget LIC Packaging Spa blir med sitt senaste maskinköp först med att ha hela HP:s portfölj med digitalpressar för förpacknings- och displayapplikationer i sin ägo.

Den italienska konverteraren fortsätter sin resa med maskinleverantören HP och installerar den rullbaserade högvolymspressen med termisk bläckstråleteknik – HP Pagewide T1190 – för sin produktion av konsumentförpackningar och displaylösningar. Innan dess var de också först i Europa med den arkmatade digitalpressen HP PageWide C500.

305 meter i minuten

Det senaste köpet, HP PageWide T1190, är en 2,8 meter bred maskinlösning. Den har vattenbaserade bläck, sex färger, och skriver ut 305 meter i minuten i ett pass. Installationen kommer göras vid LIC:s fabrik i norra Italien under första halvåret 2021.

– Med denna nya kapacitet och vår befintliga arkmatade press HP C500  är LIC unikt positionerat för att omvandla den grafiska tillverkningen i Europa av förpackningar och displaylösningar med en helt digital strategi som erbjuder både konventionell produktivitet och premiumkvalitet, säger LIC Packaging Spas vd Piero Bertoldo.

HP PageWide T1190.
On demand-produktion

Han framhåller att HP: s digitala lösning ger dem full flexibilitet att kunna producera on demand. En kundanpassad utskriftsproduktion för säsongsbetonade och geografiska marknadsföringskampanjer. De får också möjlighet att skriva ut personaliserade budskap med variabel data. Det gäller ordrar med några hundra wellpapplådor upp till miljonupplagor.

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x