Flexibel etikettpress utmanar på mässa

PUBLICERAD: 11 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Canon Océ Labelstream 4000 visas på Labelexpo, 24-27 september i Bryssel.

Det var i fjol som Canon aviserade sitt kliv in på etikettmarknaden. På Labelexpo premiärvisas uv-bläckmaskinen som skriver ut CMYK plus vit och kan skräddarsys efter kundens behov. 

Canon Océ Labelstream 4000 är den första i en serie maskiner för etikettproducenter, något Pack Sweden berättade om när nyheten presenterades i fjol. På årets Labelexpo-mässa i Bryssel blir första gången Labelstream visas för en mässpublik.

Maskinen bygger på en modulär konstruktion som kan kundanpassas innan den når en verksamhet. Enligt Canon är det tal om uv-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas.

Kunden kan välja på utskriftsbredden 330 eller 410 millimeter för att skriva ut självhäftande etiketter i ett pass. En annan möjlighet är att välja en hybridkonfiguration som kombinerar digitala utskrifter och flexotryck med alternativet inline efterbehandling.

Enligt Canon är digitalpressen anpassad för snabba produktionscykler för att skriva ut etiketter i hög kvalitet, CMYK plus vitt upp till 720 x 1080 dpi, utlovar tillverkaren

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor