Finska Jospak bygger ny fabrik för produktion av kartongtråg

PUBLICERAD: 8 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Jospak Oy bygger en ny fabrik för trågtillverkning i finska staden Forssa. (Bild Jospak)

Finska förpackningsföretaget Jospak Oy, specialiserade på kartongbaserade tråg till livsmedel, ska bygga en ny stor produktionsanläggning i staden Forssa. Den nya anläggningen får en kapacitet att tillverka 150 miljoner kartongtråg om året.

Jospak, som sedan tidigare har sitt säte i Forssa, mellan Tammerfors och Åbo, skriver i ett pressmeddelande att marknaden har visat ett ökande intresse för bolagets ekologiska och hållbara tråg och att detta påskyndat företagets beslut att investera i en ny anläggning. För sin investering har Jospak fått ett betydande investeringsbidrag från Business Finland.

”Marknaden för livsmedelsförpackningar utvecklas i snabb takt i ekologisk och cirkulär riktning. På Jospak svarar vi på denna trend med denna viktiga investering i nya lokaler, där vi kan optimera flödet i vår trågproduktion och leva upp till den ökande efterfrågan”, säger Janne Sokajärvi, som tillträdde som ny VD på Jospak Oy i början av det här året.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx