Finsk succé för fega svenskar

PUBLICERAD: 24 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Arta - kalle

I dagarna lanserades nyheten Kalles Kombo på den svenska marknaden av Abba Seafood. En kombination av färskost och kaviar som bredbart pålägg ”en fegiskaviar”. Den nya förpackningen till Kalles Kombo är ingen mindre än vinnaren av packmarknadens ”consumer packaging industry award” 2012; utvecklad av Arta Plast AB.

Det är en förpackning som ökar medvetenheten för miljön genom att endast bestå av ett material och inget irriterande aluminium oblat på förpackningen. Locket förseglas direkt mot burken och är lätt att klicka tillbaka efter första användning.

Förpackningen Diana 1-seal förenklar konsumentens hantering och förbrukning samt att den har ett tilltalande utseende. Kalles signalerande färger och tydliga varumärke i kombination med en ny, modern förpackning, fångar Kalles Kombo konsumentens intresse i hyllan. Att Abba Seafood har valt att satsa på en förpackning helt i polypropen och frångå aluminium är ett beslut i tiden, utan att påverka hållbarheten.

Vecka 19 lanserades den på den svenska marknaden. Produkten Kalles Kombo passar på mackan eller som en del på ostbrickan. En fräsch smak som passar för den kommande sommaren.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}