Färg, bläck och produktivitet

PUBLICERAD: 10 januari 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Marabu Scandinavias Victor Bildsten, digital sales director och Lina Thorsson, marknadsansvarig.

Marabu satsar på att visa att de är en helhetspartner på Sign&Print Scandinavia. Färger och bläck å ena sidan, å andra sidan fokus på produktivitet, kvalitet och miljö. En laminator lär också sticka ut. 

Sign&Print-mässan 2017 blev en lyckad tillställning för Marabu Scandinavia. När det nu är dags för företaget att ställa ut igen så visar de upp stora delar av sitt sortiment med färger, bläck och maskiner.

– 2017 hade vi ett väldigt positivt utfall med 17 stycken maskinaffärer i direkt relation till mässan. Förhoppningen är att vi kan få en lika bra respons denna gång som leder till framtida samarbeten med nya men också befintliga kunder, säger försäljningschefen Victor Bildsten.

I årets utställning visar de upp produkter från plastisolfärgsleverantören Rutland.

– De är kända för sin kvalitet och sina innovativa produkter. Vi visar också en laminator för flytande laminat, Starlam, och effektfulla flatbädds- och hybridskrivare från EFI med funktioner som LED och UltraDrop-teknologi.

Vidare på maskinsidan ses Oki:s bläckstråleskrivare för storformat, storformatsskrivare och skärplottrar från Roland DG samt Summas skärmaskiner som används inom olika tryckbranscher såsom storformat, skylt- och utomhusreklam samt fordons grafik. För textilmarknaden visar de digitalt textiltryck från d.gen. Det blir också produkter från Chemica:

– I deras sortiment finns både skärtransfers, tryckbara transfers och en mängd andra produkter som behövs för ett perfekt transfertryck för textil.

Marabu var på plats under Sign&Print-mässan i Oslo förra året.

Victor Bildsten tror ett av de stora samtalsämnena i montern kommer att handla om laminatorn StarLam för flytande laminat.

– Laminatorn lämpar sig för storformat och hanterar ett brett utbud av material såsom fordons grafik, displayer, banners med mera. StarLam gör appliceringsprocessen snabb och enkel samt att man kan applicera laminatet direkt efter tryck. Den är enkel att använda och lätt att hålla ren. Dessutom är det en kostnadseffektiv process i jämförelse med självhäftande laminat.
Företaget ska även mejsla in budskapet om Marabu som helhetspartner.

– Med helhetspartner menar vi att vi tillsammans med kund alltid hittar den bästa lösningen för kundens behov, allt från maskiner och utrustningar, färg- och bläcklösningar till service och support. Eftersom vi har direkt koppling till tillverkningsprocessen av våra färger har vi stora möjlighet att påverka detta efter kundens behov.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance