Expansion i sikte – flyttar till större lokaler

PUBLICERAD: 17 november 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Ink n Arts Rasmus och Jesper Hammarstrand framför den nya fastigheten de flyttar till. Foto: Pressbild

Tryck- och förpackningsföretaget Ink n Art växer så det knakar med fler och större kunder samt en allt större maskinpark. Därför går nu flyttlasset till nästan tre gånger så stora lokaler för att kunna fortsätta den tillväxtresan.

De nuvarande lokalerna ligger i stadsdelen Gårda i Göteborg och är på cirka 600 kvadratmeter. De senaste nio åren har Ink n Art expanderat vid flera tillfällen och nu har de blivit trångbodda även i lokalerna i Gårda.

Flyttar i december

På andra sidan Göta älv på Hisingen väntar därför ett 1 600 kvadratmeter stort nybygge som ska vara inflyttningsklart i mitten av december. Det skriver Ink n Art i ett pressmeddelande.

– Vår växande kundstock och kundstorlek ställer krav på större ytor helt enkelt. Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på våra produkter i samband med att vi gjort stora investeringar i vår maskinpark, berättar Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Vid årsskiftet ska flyttlådorna vara uppackade och verksamheten rulla på den nya adressen.

Ser långsiktigt

Packnorth har tidigare skrivit om Ink n Arts investering i en HP Indigo-press för att lyfta digitaltrycket när det gäller förpackningar. Under pandemin har företaget även köpt en stans- och folieringsmaskin samt en toppmodern lina för fals och lim av förpackningar.

– Vi rustar inte för de kommande tre till fem åren, utan snarare för de kommande fem till tio åren. I våra nya lokaler har vi plats att växa ordentligt, ta in ännu större kunder och fortsätta arbetet för att modernisera tryck- och förpackningsbranschen, säger Jesper Hammarstrand.

Ink n Art har flera flyttar i bagaget och när det nu är dags igen tar man i från tårna och satsar på en nästan tre gånger så stor lokal som ska ge utrymme för vidare expansion av verksamheten.

Minska koldioxidutsläppen

Jesper Hammarstrand säger att det finns en stor hunger och framåtvilja i företaget. Flytten är också en del av en grön satsning.

– Flytten är ett sätt för oss att satsa ordentligt på en miljövänlig, lokal produktion. Genom att plocka hem stora delar av tillverkningen minskar vi kraftigt CO2-utsläpp i form av transportsträckor. Med en mer omfattande inhouse-produktion har vi till exempel stenkoll på att energiförsörjningen är klimatsmart och materialen miljövänliga, säger Jesper Hammarstrand.

Ink n Arts nya besöksadress blir Exportgatan 33, Göteborg.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor